Cepumi ar riekstiem – kārums pie tējas 10 minūtēs

edzive

Sastāvdaļas

  • Milti – 300g
  • Cukurs – 100g
  • Krējums 25% – 150g
  • Sviests – 100g
  • Soda – 0,5 tējk. 
  • Sāls – 0,5 tējk. 
  • Valrieksti – 50g
  • Dzērvenes kaltētas – 80g

Pagatavošana

Dziļā traukā ieber cukuru, pievieno mīkstu sviestu un kārtīgi saspaida ar dakšiņu. Pieber sāli, sodu, krējumu un samaisa. Sasmalcina valriekstus un bet traukā pie pārējām sastāvdaļām. Pievieno kaltētas dzērvenes. Pakāpeniski pievieno miltus un maisa mīklu. Gatava mīkla sanāk mīksta un nelīp pie rokām. Galdu apkaisa ar miltiem, liek mīklu un izrullē 0,5 cm biezumā. Griež gabaliņos pēc savas izvēles. Pārliek cepumus uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, ar nelielu atstatumu vienu no otra. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm. Gatavos cepumus apkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More