Nereāli garšīga, maiga un ļoti šokolādīga torte. Gatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.
Sastāvdaļas
- Manna – 80g
- Piens – 400ml
- Cukurs – 100g
- Kakao – 2 ēd. kar. ar kaudzi
- Vaniļas cukurs – 1 paciņa
- Sviests – 70g
- Valrieksti – 80g
- Cepumi krekeri – 130g
Pagatavošana
Katliņā samaisa kakao, mannu, cukuru un vanilīna cukuru. Pielej pienu un labi samaisa, tā lai nebūtu kunkuļu. Liek katliņu uz uguns un nepārtraukti maisot vāra. Kad krēms jau sabiezējis, pavāra vēl lai nejustu mannas graudiņus. Krēmu atdzesē. Sakuļ sviestu.
Sviestam jābūt istabas temperatūrā. Lēnām, pa karotei , pievieno šokolādes krēmu un pēc katras karotes sakuļ ar mikseri. Valriekstus sasmalcina un pievieno krēmam. Vēlreiz sakuļ. Izvēlas trauku kur kārtot torti, šoreiz labāk kantainu, jo tad būs vieglāk izlikt cepumus. Apakšā liek cepumu kārtu, tad liek krēmu. Atkal krekeru kārta un atkal krēms. Kārto kamēr izlikts viss krēms. Virspusi apber ar sasmalcinātiem riekstiem un liek ledusskapī uz 3-4 stundām. Labu apetīti!