Šie tīteņi sanāk aromātiski un maigi. Šādus kāpostu tīteņus ēd pat bērni, jo apkārt nav vārītā kāposta lapas, kas bieži vien bērniem negaršo.
Sastāvdaļas
Tīteņiem:
- Kāposti – 200g
- Maltā gaļa (pēc izvēles) – 600g
- Sīpoli – 2gb
- Rīsi – 100g
- Pipari
- Sāls
Mērce pārliešanai:
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 2gb
- Tomāts – 1gb
- Ūdens – 300ml
- Kaltēti ķiploki – 1 tējk.
- Tomātu pasta – 2 ēd. kar.
- Pipari
- Sāls
- Cukurs
Pagatavošana
Rīsus kārtīgi noskalo un vāra līdz gandrīz gatavi. Vāra ap desmit minūtes. Sagriež smalki svaigu kāpostu un aplej ar verdošu ūdeni uz piecām minūtēm. Malto gaļu liek bļodā, pievieno sasmalcinātus sīpolus un vārītos rīsus. Kāpostiem stingri nospiež ūdeni, citādāk tīteņi var neturēties kopā, un arī pievieno maltai gaļai. Pieber sāli, piparus. Kārtīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa.
Gatavo mērci; Tomātu sarīvē uz rupjas rīves vai smalcina blenderī. Pievieno sāli, cukuru un kaltētos ķiplokus. Samaisa. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sagriež mazos kubiciņos. Uz pannas liek burkānu un sīpolu un apcep līdz mīksti, aromātiski un zeltaini brūni. Pievieno tomātu pastu un pielej sagatavoto tomātu biezeni. Pielej ūdeni un samaisa. Mērce gatava! Pagaršo un pievieno garšvielas, ja vajag.
Ņem piemērotu cepamtrauku cepšanai. Gatavo tīteņus ( kā kotletes tikai garenas) un liek rindā cepamtraukā. Pārlej ar sagatavoto mērci. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 50 minūtēm vai stundu.
Pasniedz šo ēdienu karstu, ar krējumu, pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar svaigiem sasmalcinātiem zaļumiem.