Pareizās proporcijas olām un pienam gatavojot omleti

edzive

Omlete – vienkāršākais un ātrākais ēdiens, ko pagatavot brokastīs. Katra saimniece vēlas pagatavot garšīgu omleti, kas iepriecinātu mājiniekus. Lai omlete iznāktu garšīga, svarīgi ievērot pareizās proporcijas olām un pienam. Tieši no šīm sastāvdaļām ir atkarīga garša, tāpēc tās jāliek tieši norādītajā daudzumā. 

Omletes daudzveidība

Sākotnēji omlete bija franču ēdiens, kas sastāvēja tikai no olas un sviesta. Tagad pavāri ir izstrādājuši daudz dažādas receptes omletei, kuru var pagatavot jebkuram dzīves gadījumam. Tā kā parasti omlete tiek gatavota brokastīm, tad ir jānosaka ne tikai olu un piena daudzums, bet arī visas citas sastāvdaļas. Visbiežāk omletei pievieno sēnes, dārzeņus, gaļu, jūras veltes, zaļumus. 

Pagatavot gaisīgu omleti kādreiz ir diezgan sarežģīti, tāpēc daudzām saimniecēm ir savas viltībiņas , lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Ir dažādi varianti, kā pagatavot gaisīgu omleti un tajā pašā laikā nepazaudēt garšas īpatnības.
 Raugs. Pievienojot ēdienam naža galu rauga var panākt, ka omletes konsistence būs kā suflē. 
Soda. Pievienojot nedaudz sodas ēdiens kļūs gaisīgs, bet tas darbojas tikai tad, ja tiek lietots piens. 
Lai panāktu mazāku kaloriju skaitu omletē, pienu atšķaida ar ūdeni 1:1. Arī šāda omlete ir labas konsistences un nezaudē garšu. 

Garšīgas omletes recepte

Sastāvdaļas

  • Olas – 4gb
  • Piens – 150ml
  • Milti – 1 ēd. kar. ar kaudzi
  • Sviests – 10g
  • Sāls
  • Garšvielas

Pagatavošana

Olas iesit atsevišķā traukā. Jāpārliecinās, ka olas ir svaigas. Pievieno sāli, garšvielas. Var pievienot sasmalcinātus zaļumus. Tālāk pievieno pienu un miltus. Iegūto masu sakuļ blenderī vai mikserī. Svarīgi, lai izšķīst miltu kunkulīši. Cep omleti formā, kas iesmērēta ar sviestu. Lej masu formā un liek cepeškrāsnī 160-170 grādos ap 25-40 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no omletes biezuma. 

Secinājumi

Omlete – vienkāršs ēdiens, ko pagatavot var ik viena saimniece.
Nedaudz fantāzijas un ēdienam būs izsmalcināta un neierasta garša. Pievienojot desu, būs sātīgas brokastis, bet pievienojot jūras veltes – neparastas un izsmalcinātas vakariņas. 
Izmantojot pareizo daudzumu sastāvdaļu omlete nesakritīsies un nezaudēs savu labo garšu. 
Ir jāeksperementē un sanāks garšīgs ēdiens visai ģimenei. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More