Šī būs fantastiska uzkoda, ko pagatavot izlutinātiem viesiem. Ja pagatavosiet to vienu reizi, tad tā noteikti nebūs pēdējā!
Sastāvdaļas
- 400g vistas aknas
- 80g rīsi
- 50g sviests
- 4 olas
- 5 ēd.k. krējuma
- 250g svaigais siers
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ķiploku daiva
- 1 ēdamkarote ķiploku daiva
- sāls un pipari pēc garšas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 šķipsna sodas
- muskatrieksts pēc garšas
Lasi arī: Kā pagatavot laša ruleti
Pagatavošana
Rīsus aplej ar aukstu ūdeni un uz vidējas uguns vāra 10 minūtes. Tad pievieno vistas aknas un vāra vēl 7 minūtes.
Kad viss uzvārījies, aknas izņem un liek traukā, kurā to blenederēs. Pievieno arī daļu rīsus un ūdeni, kurā viss vārījies. Pievieno sāli, šķipsnu muskatriekstu, sviestu un visu sabelnderē. Lej veidnē un ļauj atdzist.
Tad gatavo omleti. Sakuļ olas, pievieno skābo krējumu, sāli, sodu un miltus. Uzkarsē pannu un 3 biezas olu pankūkas. Noņem no uguns un liek uz papīra salvetes, lai tā absorbē liekos taukus.
Sīpolus sagriež kubiņos, sarīvē burkānus uz rupjas rīves un apcep visu uz pannas līdz zeltainai nokrāsai. Dārzeņus sajauc ar svaigo sieru, pievieno tiem presētu ķiploka daiviņu un citronu sulu. Rūpīgi visu samaisa.
No visām sagatavotajām sastāvdaļām veido sāļo kūku. Pamatā lieciet olu pankūku, tad apziež to ar svaigā siera masu, tad daļu pastētes. Sadaliet visu tā, lai viss izkārotos 3 daļās. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz visu nakti ledusskapī. Sāļās kūkas augšdaļu dekorē ar skābo krējumu un sagrieztiem sīpollociņiem, pētersīļiem.