Ātrās vistiņas recepte vakariņām medus-ķiploku mērcē

edzive

Vistas gaļa ir viens no iecienītākajiem produktiem, jo tā ir diētiska, un to iekļauj sportiskā uzturā. Vārīta vistas fileja satur daudz olbaltumvielu un minimālu tauku daudzumu. Vistas gaļa kopā ar dārzeņiem būs ideālas vakariņas, ja jums rūp sava figūra.

Smaržīgi pikantā mērce lieliski papildinās vistas gaļu.

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļa (pēc gaumes vai nu fileja, giross utt.)
  • 6 ķiploka dauvas
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • Šķispsna maltu melno piparu
  • 60ml ūdens
  • 4 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. baltais vīna etiķis
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

Vistu sagriež, apkaisa ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Atstāj iemarinēties uz pusstundu. Tad vistu apcep uz pannas no katras puses 5 – 6 minūtes.

Atsevišķā traukā samaisa medu, ūdeni, etiķi un sojas mērci. Tad mērcei pievieno presētu ķiploki un lej maisījumu uz pannas.

Cep vēl dažas minūtes un pasniedz kopā ar rīsiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More