1.6K
Vasaras ēdienkarte nav iedomājama bez tik noderīga un pieejama dārzeņa kā kabacis. Šodien pastāstīsim kā pagatavot diētisku zupu no kabačiem.
Sastāvdaļas
- 1 kabacis
- 1 kartupelis
- 1 sīpols
- 2 glāzes ūdens
- ½ glāze piens
- 100 g rīvēts siers
- Sāls un pipari, karijs (pēc garšas)
- Zaļumi
- Sausiņi
Pagatavošana
Kabaci un kartupeli, sīpolu sagriež gabaliņos. Uzvāri katlā ūdeni un pievieno kartupeli un sīpolu. Pēc 5 minūtēm pievieno kabaci, sāli, piparus, kariju. Kad dārzeņi ir novārījušies, noņem katlu no uguns un nedaudz atdzesē. Daļu no ūdens nolej. Dārzeņus sablenderē līdz vienmērīgai konsistencei. Dārzeņiem pievieno pienu un sieru un vēl nedaudz pavāra. Pie pasniegšanas apkaisi ar zaļumiem un sausiņiem.