Ja jūs vēlaties kaut ko neparastu, bet tajā pašā laikā tradicionālu, laipni lūgti! Šī recepte vistai armēņu gaumē- pareizā izvēle tiem, kuri vēlas pārsteigt viesus vakariņās, un tiem, kuri vēlas dažādot ikdienišķo izvēli.
Sastāvdaļas
- 1 neliela vista vai 1 kg vistas kāju (ciskas, spārni)
- 4 armēņu lavaši (plānie)
- 4 ķiploka daiviņas
- 200 ml matsun (rūgušpiens) vai jogurts bez piedevām
- 1 paprika
- šķipsniņa muskatrieksta
- sāls
- melnie pipari, čili pipari pēc garšas
- 50 g sviests
Pagatavošana
Papriku sagriež un kopā ar notīrītām ķiploka daiviņām ievieto blenderī. Samaļ līdz pastveidīgai konsistencei.
Iegūto maisījums liek dziļā bļodā, pievieno rūgušpienu (var aizstāt ar dabīgo jogurtu). Pievieno marinādei melnos un sarkanos piparus pēc garšas, pievieno muskatriekstu un sāli. Sajauc masu.
Liek vistu marinādē, sagrieztu porcijās, un atstāj marinēties vismaz stundu.
Cepamo formu iesmērē ar daļu sviesta, 4 kārtās liek lavašu, katru sasmērējot ar atlikušo sviestu. Virs lavaša liek vistu, pārlej ar marinādi un liek cepties 180-200 grādu temperatūrā līdz tā ir gatava (40-60 minūtes atkarībā no krāsns). Ja virspuse apdeg, formu pārklāj ar foliju.
Šajā variantā lavašs ir neparspējams! Vēl viena šī ēdiena versija: katru gaļas gabalu aptin ar lavašu, stingri saliek veidnē un aplej ar marinādi. Gardi līdz pēdējam kumosiņam!