Pirmie vasaras mēneši daudziem no mums ir gurķu laiks. Tie ne tikai būs ideāli pie gaļas, bet arīdzan ir viena no populārākajām uzkodām. Šī recepte būs piemērota tiem, kuriem nav laika gatavināt gurķus 2 – 3 dienas. Gurķīši būs gatavi pēc 4 stundām.
Sastāvdaļas:
- 1kg gurķu
- saišķis diļļu
- pustējkarote cukura
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 ēdamkarote sāls
- 5 melnie pipari
sc name=”baneris-kvadrats”]
Pagatavošana:
Uz pusstundu nelielus gurķus iemērciet aukstā ūdenī.
Kārtīgi nomazgājiet un nogrieziet gurķiem galiņus. Salieciet gurķus plastikāta maisiņā. Ūdeni nepievienojiet. Ķiploku sagrieziet ripiņās, sakapājiet dilles, pievienojiet piparus un pievieojiet visu gurķiem. Iesāliet un apberiet ar cukuru.
Maisiņu aiveriet un visu kārtīgi skaratiet kādas 2 – 3 minūtes. Pielej nedaudz ūdens.
Atstājiet gurķus istabas temperatūrā 60 minūtes. Tad ielieciet aukstumā un noturiet vēl kādas 2 stundas.