Vista ar jaunajiem kartupelīšiem un zaļajām pupiņām

edzive

Vai jūs bieži uztraucaties par to, ko gatavot vakariņās? Visas receptes šķiet garlaicīgas. Kulinārijas stagnācijas periodos būtu prātīgāk neatmest visam ar roku, bet pievērsties klasikai. Vista un kartupeļi ir viens no visu laiku labākajiem ēdiena pāriem. Klasiska kombinācija, kas iegūst autentisku garšu ar jebkuru gatavošanas metodi. Pievienojiet pikantus garšaugus un garšvielas un iegūstiet fantastiskus rezultātus!

Sastāvdaļas:

  • Vistu šķiņķi 700g
  • Jaunie kartupelīši 700g
  • Zaļās pupiņas 200g
  • Saulespuķu eļļa 2 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
  • Vīna etiķis 1 ēdamkarote
  • Dižonas sinepes 1 ēdamkarote
  • 1 sīpols
  • 3 daivas ķiploka

Pagatavošana:

Dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti saulespuķu eļļu, nomzagātus vistu šķiņķus nosusina ar papīra dvieli, liek pannā un apkaisa ar pipariem. Apcep 10 – 15 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Tad vistu noņem no pannas un tajā liek kartupelīšus, cep aptuveni 7 minūtes. Pievieno šķinķus un cep vēl aptuveni 10 minūtes. Tad pievieno zaļās pupiņas un cep vēl 5 – 7 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.

Sasmalcina sīpolu, pievieno ēdamkaroti eļļu, melnos piparus, smalcinātus ķiplokus, vīna etiķi, dižonas sinepes un ar to visu pārlej pannā esošās sastāvdaļas. Samaisa un sautē 3 – 5 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More