Rīsi ir lieliska piedeva gandrīz visiem dārzeņu ēdieniem. 80% ogļhidrātu, minimāls sāls daudzuums un glutēna neesamība padara to par popoulārāko produktu tiem, kuriem jāseko līdzi savai ēdienkartei.
Ir daudz dažādu rīsu šķirņu (garengraudu, apaļi, vidēji graudaini). Pēc apstrādes metodes – savvaļas, pulēti, tvaicēti. Savvaļas vai brūnie rīsi tiek uzskatīti par veselīgākiem. Pēc termiskās apstrādes nemizoti graudi pilnībā saglabā savu formu. Bet diemžēl šādu rīsu cena ir diezgan padārga.
Ja vēlaties pat no lētajām rīsu šķirnēm, pagatvot pavisam garšīgu piedevu tad, lūk, recepte jums!
Lasi arī: Ķirbju humuss
Sastāvdaļas
- 1 glāze rīsu
- 400ml ūdens
- 40g sviesta
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
Pirmkārt, rīsi ir kārtīgi jānomazgā. Rīsus ieber bļodā, aplej ar ūdeni un ar rokām rūpīgi samaisa, tad ūdeni nolej. Atkārtojiet procedūru vairākas reizes.
Tad rīsus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz divām stundām. Nolej ūdeni, kurā rīsi bija iemērkti un liek rīsus katlā. Tad rīsiem uzlej 400ml ūdens. Ūdeni uzvāra līdz burbuļošanās sākusies un tad pavāra 3 minūtes. Tad pievieno sāli un sviestu. Katlam uzliek vāku un atstāj rīsus uz 30 minūtēm.
Rīsi izdosies ļoti gardi un kvalitatīvi!