Visu mūžu uz pannas lēju eļļu un tad cepu zivis. Nesen uzzināju, ka tas ir nepareizi

edzive

Ceptas zivis ar zeltainu garozu manu galdu rotā gan svētku dienās, gan ikdienā. Šī ēdiena pagatavošana nav grūta, tomēr, ja vēlaties to pagatavot ļoti gardi, tad ir jāzina daži smalkumi. Iepazīstoties ar kādu gatavošanas metodi sapratu, ka šo ēdienu esmu gatavojusi nepareizi.

Kā pareizi cept zivis

Pirmkārt, zivs cepšanai ir jāsagatavo. Es veicu garenisku iegriezumu vēdērā, izņem ķeskas, žaunas un spuras. Tad zivi rūpīgi noskalo un es zivī veicu vairākus iegriezumus, lai cepšanas laikā āda nesasprāgtu.

Tad ņemam papīra dvieli un zivi rūpīgi nosusina. Svarīgi, ka zivs nav mitra, pretējā gadījumā eļļa šļakstīsies uz visām pusēm.

Lasi arī: Uzskaitīti saldumi, kurus var ēst pat tad, kad ir diēta

Tad ieslēdzam plīti. Pēc tam paņem pannu un ielej tajā saulespuķu eļķu. Agrāk es gaidīju, kad eļļa sakarsīs un tikai tad liku zivi uz pannas, bet izrādās, ka tas ir nepareizi. Tieši tā zivs āda saplaisā. Zivs ir jāliek aukstā eļļā un tikai tad panna jāliek uz plīts. Tad zivi cep uz vidējas uguns un laiku pa laikam pabīda, lai tā nepieraujas pie pannas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More