Domājams, ka gandrīz ikviena ģimene ir iecienījusi kartupeļus kā vienu no galvenajām maltīšu sastāvdaļām. Dažādās variācijās šis sakņaugs katru dienu tiek pasniegts uz miljoniem ģimeņu galda.
Tomēr tas nenozīmē, ka visām mājsaimniecēm ir zināms, iespējams, galvenais kartupeļu vārīšanas noslēpums, pateicoties kuram kartupeļu garša tiek atklāta pavisam citādi. Tas ir par tikai vienas sastāvdaļas pievienošanu, kas atrodas katrā mājā.
Lasi arī: Lūk, kas jādara, ja veikalā netīšām saplēs preci! Tas jāzina katram!
Un šī maģiskā sastāvdaļa ir ķiploks. Vārot kartupeļus, ir vērts ūdenim pievienot tikai vienu daiviņu, un parastā garša dzirkstīs ar jaunām šķautnēm. Ja jums nepatīk ķiploki, kartupeļus varat baudīt kopā ar rozmarīna, pētersīļu vai bazilika zariņu. Šos augus var arī droši pievienot ūdenim gatavošanas posmā.
Ir svarīgi atcerēties, ka nomizotos kartupeļus nekad nedrīkst mest aukstā ūdenī. Gatavojot, kartupeļi nekavējoties jāiegremdē verdošā ūdenī. Sāls daudzums ūdenī jāierobežo ar vienu karoti uz litru šķidruma. Tādējādi kartupeļos būs iespējams saglabāt vairāk vitamīnu un vērtīgās vielas.