Šo zelta nektāru var atrast katrā pagalmā. Nenokavē! Tas attīra asinis un…

edzive

Saulei līdzīgo pieneni bieži sauc par mājas ārstu. Visas zieda sastāvdaļas – no saknēm līdz galotnēm – izmanto tautas medicīnā. Lapas pievieno salātiem, saknes kaltē, saberž un ievāra tējā notievēšanai. Savukārt no pieneņziediem gatavo veselīgu džemu. Ievārījums no šī zieda tas ir kas fantastisks! Tas ir neparasts, zeltains un salds kā medus. Ēdot katru dienu pa tējkarotei šo gardumu, jūs aizmirsīsiet par sezonālo saaukstēšanos un depresijām, nostipriniet sirdi un aknas jau šūnu līmenī. Kā pareizi pagatavot un lietot saldo eliksīru – lasiet tālāk. 

Pieneņu ievārījuma ieguldījums imunitātē

  • Pilns ar C vitamīnu, beta karotīnu, kā arī cinku, fosforu, dzelzi, kāliju, jodu un mangānu
  • Ārstē bronhītu un saaukstēšanos ar nomierinošām un atkrēpošanas īpašībām
  • Cīnās ar bezmiegu, stresu, nervozitāti un drūmumu
  • Profilaktisks līdzeklis pret audzējiem un palēnina ādas novecošanu
  • Nostiprina sirdi un asinsvadus: bagātina ar kāliju, samazina asinsspiedienu un novērš cukura diabēta veidošanos
Целебное варенье из одуванчиков

Maija ievārījums aknām un kuņģa un zarna traktam

  • Samazina kuņģa skābes daudzumu un ir ieteicam pie gastrīta vieglām formām
  • Sniedz maigu žultspūšļa attīrīšanu
  • Pateicoties šķiedrvielām, ārstē no aizcietējumiem un normalizē apetīti
  • Atbrīvo no urīnpūšļa un urīnceļu iekaisuma
  • Attīra asinis un audus no toksīniem un indēm, ieteicams saindēšanās gadījumos ar ēdienu
  • Izvada no aknām sārņus un radionuklīdus: tie ir bīstami ar to, ka sagrauj šūnas, paātrina novecošanu un izraisa astmu, sirds slimības un vēzi

Kā pagatavot ārstējošo ievārījumu no pienenēm

Lai vārītu zeltaino ievārījumu, sagatavojiet 350–400 jaunu pieneņu ziediņu bez lapām un kātiem. Vislabāk tās vākt ziedēšanas sākumā ārpus pilsētas vai tālumā no ceļiem. 

Майское варенье для печени

Aplejiet ar aukstu ūdeni un atstājiet uz 7–10 stundām, lai nebūtu rūgtuma. 

Nākamajā dienā vēlreiz izskalojiet ziedus, noteciniet lieko ūdeni, pārlieciet katlā un aplejiet ar 500 ml vārīta ūdens. Kad ūdens sāks vārīties, vāriet pienenes vēl 15–20 minūtes.

Ieberiet katlā 1 kg cukura, pievienojiet tējkaroti citronskābes un 1 lielu citronu, smalki sagrieztu ar visu mizu. Vāriet ievārījumu vēl 7–10 minūtes uz lēnas uguns. 

Kad kļūst zeltaini medainā krāsā, noņemiet no uguns. Kad ievārījums atdzisīs, izkāsiet caur marli un pēc tam vāriet vēl 2 minūtes uz lēnas uguns. 

Atdzisušo ievārījumu pārlejiet sterilās burkās un glabājiet ledusskapī.

Kaloriju daudzums 100 gramos kāruma – 192 kcal. 

Kā lietot pieneņu ievārījumu, lai būtu vesels visu gadu

Aknām

Izšķīdiniet siltas zaļās tējas vai ūdens glāzē 3 tējkarotes ievārījuma un dzeriet 4–5 reizes dienā. Aktīvai aknu tīrīšanai tējas vietā izmantojiet mārdadža novārījumu. 

 Saaukstēšanās un bronhīta ārstēšanai

10 dienu laikā ēdiet pa 2 ēdamkarotēm ievārījuma pēc katras ēdienreizes. Var uzdzert ar tēju. 

Asinsvadiem un sirdij

Pienenes noņem sirds tūsku, šķīdina sabiezinātas asinis un atslābina asinsvadus labākai asinsritei. Ēdiet tējkaroti tukšā dūšā katru dienu divas nedēļas. Pēc mēneša atkārtojiet kursu. 

Labai imunitātei

Apēdiet pa ievārījuma tējkarotei katru dienu, neatkarībā no ēdienreizēm. Īpaši ieteicams pavasarī un rudenī. 

Kam neiesaka

 Kaut arī pieneņu ievārījums ir pierādījis savu noderīgumu, taču lietot to var ne visi. Konsultējieties ar ārstu un atsakieties no ievārījuma, ja:

  • Esat tendēts uz alerģijām
  • Jums ir nopietnas kuņģa un zarnu trakta problēmas – zarnu necaurejamība, smagas gastrīta vai kuņģa čūlas formas
  • Jums ir žultsakmeņu slimība

Tagad zināt, cik ļoti ir vērtīgs ir šis zieds. Interesants fakts – Ķīnā tik ļoti iemīļoti ēdieni un zāles no pienenēm, ka audzē veselām plantācijām šo saulaino augu. Izbaudiet fantastisko zeltainā zieda ietekmi arī Jūs!

Pirms jebkuras terapijas uzsākšanas, iepriekš konsultējieties ar ārstu!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More