Kā jūs uzglabājat gurķus pēc pirkšanas? Visticamāk liekat ledusskapī. Bet to darīt nevar, jo pēc pāris dienām, gurķi vienkārši savīst. Vjetnamieši zina pāris viltīgu paņēmienu gurķu uzglabāšanai, kas tos ilgi saglabā svaigus.
Pirmā metode: ņem stikla trauku, pielej ar ūdeni un pievieno nedaudz sāls. Samaisa un pagaida, kamēr sāls ir pilnībā izkususi. Saprast, ka ūdens ir gatavs lietošanai, var pēc burbulīšiem, kas parādās ūdens virspusē. Iemērc gurķus šajā ūdenī un liek ledusskapī. Šāds paņēmiens ļauj saglabāt gurķus svaigus un arī kraukšķošus.
Otrā metode: Gurķi atkal ir jāiemērc ūdenī un tādā veidā jāmazgā vairākas reizes. Tikai necenšaties tos slaucīt. Pēc vairākkārtīgas gurķu skalošanas sālsūdenī, tos vairākas reizes noskalojiet zem tekoša ūdens. Tagad gurķus nosusina sausus ar papīra dvieļu palīdzību un atstājiet tos ietītus papīrā. Tā gurķi tiks pasargāti no lieka mitruma un papīrs regulēs temperatūru. Satītos gurķus ieliek polietilēna maisiņā, izspiežot no tā gaisu. Glabā gurķus vēsā, labi vēdināmā telpā. Šādi gurķus var saglabāt svaigus pat divas nedēļas.