Kā vjetnamieši glabā gurķus? Piezīme visām saimniecēm

edzive

Kā jūs uzglabājat gurķus pēc pirkšanas? Visticamāk liekat ledusskapī. Bet to darīt nevar, jo pēc pāris dienām, gurķi vienkārši savīst. Vjetnamieši zina pāris viltīgu paņēmienu gurķu uzglabāšanai, kas tos ilgi saglabā svaigus. 

Pirmā metode: ņem stikla trauku, pielej ar ūdeni un pievieno nedaudz sāls. Samaisa un pagaida, kamēr sāls ir pilnībā izkususi. Saprast, ka ūdens ir gatavs lietošanai, var pēc burbulīšiem, kas parādās ūdens virspusē. Iemērc gurķus šajā ūdenī un liek ledusskapī. Šāds paņēmiens ļauj saglabāt gurķus svaigus un arī kraukšķošus. 

Cucumber, Vegetables, Salad, Eat, Green Cucumber, Food

Otrā metode: Gurķi atkal ir jāiemērc ūdenī un tādā veidā jāmazgā vairākas reizes. Tikai necenšaties tos slaucīt. Pēc vairākkārtīgas gurķu skalošanas sālsūdenī, tos vairākas reizes noskalojiet zem tekoša ūdens. Tagad gurķus nosusina sausus ar papīra dvieļu palīdzību un atstājiet tos ietītus papīrā. Tā gurķi tiks pasargāti no lieka mitruma un papīrs regulēs temperatūru. Satītos gurķus ieliek polietilēna maisiņā, izspiežot no tā gaisu. Glabā gurķus vēsā, labi vēdināmā telpā. Šādi gurķus var saglabāt svaigus pat divas nedēļas. 

Cucumbers, Garden, Harvest, Vegetable Growing, Green

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More