Apglezno olas ar gumijas, lapu un skoča palīdzību
- Krāsojot olas, uz tām var atstāt kādu nospiedumu. Viss atkarīgs tikai no tavas iztēles.
- Gumijas: Ja pirms olas krāsošanas tās aptīsi ar dažādām gumijām, tad iegūsi simpātisku rakstu.
- Lapas, ziedi, sirsniņas u.c.: Ja vēlies uz olas atstāt kādu zīmējumu, tad paņem istabas vai āra auga lapiņu, vai izgriez vēlamo zīmējumu no papīra. Uzliec to uz olas, bet olu uzmanīgi ietin marlē, kuru pēc tam aizsien gluži kā maisiņu. Pēc tam krāso ola ar sintētiskām vai dabīgām krāsvielām (sīpolu mizās, kurkumā, biešu sulā). Noskalo zem ūdens un atsien maisiņus. Beigās iesmērē olas ar eļļu.
- Skočs, izolācijas lente, pašlīmējošs papīrs: Pirms krāsošanas aplīmējot olu ar skoču, izolācijas lenti var dažādiem pašlīmējošiem papīriem, var iegūt ļoti interesantus rakstus.
Lasi arī: Kā ēst, lai notievētu: 4 galvenie mikroelementi veselīgai diētai
Olu krāsošana ar rīsu vai citu graudaugu palīdzību
Lai radītus plankumus uz olas, var izmantot rīsus vai citus graudaugus. Mitras olas izvelvē graudos, pēc tam rūpīgi iesaiņo marlē, kuras galus sasien ar pavedienu. Rīsiem ļoti cieši jāpielīp pie olas, lai veidotos ornaments. Pēc tam olas vārda sīpolu mizās.
Olu krāsošana ar zīda auduma vai kokvilnas diegu palīdzību
Olas lieliski krāsojas zīda lupatās (var noderēt vecas vīriešu kakla saites). Iesien olas zīda lupatiņās, cieši sasien. Vāri olas 20 minūtes. Lai olas būtu spīdīgas, pēc nosusināšanas, iesmērē tās ar augu eļļu.
Var arī izmantot parastus kokvilnas diegus. Aptin olas ar dažādiem diegiem, vāri 20 minūtes uz nelielas uguns. Atdzesē un noņem diegus.
Olu krāsošana, izmantojot vaska pilienus
Nokrāso olu vienā krāsā. Atdzesē un ļauj nožūt. Tad uzliec uz olas pāris pilienus karstu vasku (piemēram, izmantojot degošu sveci). Pēc tam olu iemērc citā krāsā. Tā nedrīkst būt karsta, lai vasks neizkūstu. Šo procedūru var atkārtot vairākkārtīgi, lai iegūtu daudzkrāsainus plankumus.
Ja pirmie vaska pilieni tiks uzklāti uz neapkrāsotas olas, tad šie plankumi arī būs balti. Beigās noņem vaska atlikumus. Lai to labāk izdarītu, olu nedaudz sakarsē, piemēram, sveces liesmas tuvumā, un noslauki olu ar salveti.
Avots: revlucija.com