Veiksmīga kraukšķīgu gurķu un sīpolu recepte: vienmēr gatavoju daudz

edzive

Šādi gurķi mūsu ģimenē ir kļuvuši par vienu no iecienītākajiem konservēto gurķu veidiem, tie ir kraukšķīgi un neticami garšīgi!

Sastāvdaļas divām puslitra burkām:

1. Gurķi – 500 gr.
2. Sīpols – 2 gab.
3. Ķiploki – 2 daiviņas katrā burciņā.
4. Lauru lapa – 1 gab. katrai burkai.
5. Melnie piparu graudi – 3-6 gab. katrai burkai.
6. Sarkano piparu graudi – 2-3 gab. katrai burkai.

Marinādei uz 700 ml ūdens bāzes:

1. Sāls – 2 ēd.k. karotes.
2. Cukurs – 50 gr.
3. Etiķis 9% – 50 ml.

Pagatavošana:

Gurķus sagriež aplīšos.

Sīpolu sagriež pusgredzenos.

Tīrā un sausā burkā liek melno piparu un sarkano piparu graudus, divas ķiploka daiviņas un vienu lauru lapu.

Tālāk pārmaiņus izklājiet gurķus un sīpolus.

Gatavojam marinādi, pamatojoties uz 700 ml. ūdens daudzuma. Pievieno 2 ēd.k. karotes sāls, 50 gr. cukurs, 50 ml. etiķi 9%. Liekam uz uguns un uzvāra, no vārīšanās brīža vāra pusminūti.

Burkas līdz augšai piepilda ar marinādi un viegli uzliek vākus.

Tad burkas jāsterilizē. Ielieciet dvieli dziļas katla apakšā un ievietojiet burkas ar vākiem katlā. Ielejiet siltu ūdeni, uzlieciet uguni un sterilizējiet 10 minūtes no vārīšanās brīža. Pēc tam izņemam burkas un cieši uzgriežam vākus. Līdz atdzesēšanai uzglabā istabas temperatūrā.

Šādiem gurķiem ar sīpoliem ir unikāla garša, tie izdodas elastīgi un kraukšķīgi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More