Ļoti garšīgi gurķīši ziemai, pa īstam kraukšķīgi un aromātiski. Ziemā, kopā ar kartupeļiem, tiks apēsti vienā mirklī. Līdzīgi pēc garšas, pārdodas veikalos, tie ir kornišoni.
Sastāvdaļas:
Dots daudzums uz 5-6 puslitra burkām.
- Gurķi – 2kg
- Sīpoli – 2gb
- Burkāni – 1gb
- Ķiploks – 1gb
- Etiķis 9% – 120ml
- Ūdens – 1l
- Cukurs – 5 ēd. kar.
- Sāls – 2 ēd. kar.
- Smaržīgie pipari – 15 graudiņi
- Sinepju sēklas – 5 tējk.
Pagatavošana:
Ja marinēsiet gurķus no savas dobes novākšanas dienā, tad mērkt ūdenī nav vajadzības.
Ja gurķi ir pirktie, tad obligāti vajag izmērcēt ūdenī vismaz 2-3 stundas. Kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus. Burkānus griež plānās šķēlītēs, sīpolus – pusgredzenos, ķiploku notīra un pirms likšanas burkās saspiež ar nazi.
Burkas sterilizē. Vienmērīgi izliek pa burkām sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pa virsu uzber sinepes un piparus. Gurķus kārto vertikāli.
Gatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi.
Ar vārošo marinādi aplej gurķus. Katlā sterilizē 7 minūtes priekš puslitra burkām un 10-12 minūtes litra burkām.
Tālāk aizvāko, apgriež ar vāku uz leju un zem silta dvieļa atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.