Marinēti gurķi ”Kā no veikala” – kraukšķīgi, saldskābi, ļoti garšīgi (pēc garšas kā kornišoni no veikala)

edzive

Ļoti garšīgi gurķīši ziemai, pa īstam kraukšķīgi un aromātiski. Ziemā, kopā ar kartupeļiem, tiks apēsti vienā mirklī. Līdzīgi pēc garšas, pārdodas veikalos, tie ir kornišoni. 

Sastāvdaļas: 

Dots daudzums uz 5-6 puslitra burkām. 

  • Gurķi – 2kg
  • Sīpoli – 2gb
  • Burkāni – 1gb
  • Ķiploks – 1gb
  • Etiķis 9% – 120ml
  • Ūdens – 1l
  • Cukurs – 5 ēd. kar. 
  • Sāls – 2 ēd. kar. 
  • Smaržīgie pipari – 15 graudiņi
  • Sinepju sēklas – 5 tējk. 

Pagatavošana: 

Ja marinēsiet gurķus no savas dobes novākšanas dienā, tad mērkt ūdenī nav vajadzības.

Ja gurķi ir pirktie, tad obligāti vajag izmērcēt ūdenī vismaz 2-3 stundas. Kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus. Burkānus griež plānās šķēlītēs, sīpolus – pusgredzenos, ķiploku notīra un pirms likšanas burkās saspiež ar nazi.

Burkas sterilizē. Vienmērīgi izliek pa burkām sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pa virsu uzber sinepes un piparus. Gurķus kārto vertikāli. 

Gatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi.

Ar vārošo marinādi aplej gurķus. Katlā sterilizē 7 minūtes priekš puslitra burkām un 10-12 minūtes litra burkām.

Tālāk aizvāko, apgriež ar vāku uz leju un zem silta dvieļa atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More