Kā pagatavot plūmju marmelādi ziemai!

edzive

Jūsu bērni aizmirsīs mūžīgo: ”Gribu konfekti! ”, tāpēc, ka tagad gribēs tikai šo – mājas marmelādi. Un patiešām, kam vajag tās ķīmiskās karameles un apšaubāmas kvalitātes šokolāde, ja mājās ir dabīgi saldumi?

 Piedāvājumā plūmju marmelāde. Plūmes izvēlētas tāpēc, ka tajās ir daudz pektīna, pietiekami, lai kārums labi sastingtu un turētu formu. No dotā daudzuma izejvielu sanāks ap 3 burciņas pa 200 ml. 
Uzmanību! Receptē norādīts daudzums svaigai ingvera saknei – 1 ēd. kar. Ja izmantosiet kaltētu ingveru, tad pietiks ar 1 tējk. 

Sastāvdaļas: 

  • Plūmes – 1kg
  • Cukurs – 1kg
  • Ingvers – 1 ēd. kar. 
  • Citrons – 1gb

Pagatavošana: 

Plūmes pārdala uz pusēm, izņem kauliņus. Saliek augļus katliņā ar biezu apakšu, pievieno citrona sulu un cukuru. Liek katliņu uz lēnas uguns, samaisa visu un karsē līdz sāk vārīties. Kad izdalījies pietiekami daudz sulas, tad pievieno rīvētu ingveru. Vāra 20 minūtes. Izberž masu caur sietu, iegūto masu pārlej katliņā un liek atpakaļ uz uguns. Vāra uz mazas uguns apmēram stundu. Pārbauda gatavību: uzpilina nedaudz masas uz šķīvīša – ja neizplūst, tad gatavs. Izliek karsto marmelādi pa sterilizētām burkām, aizvāko, apsedz un atstāj uz 8 stundām. 
Padoms! Daļu marmelādes salej silikona formiņās un ieliek ledusskapī. Kad sastingst, apkaisa ar pūdercukuru vai kokosa skaidiņām un pasniedz pie tējas ar augļiem un cepumiem. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More