Torte “Melnais princis”

edzive

Torte Melnais princis ar skābo krējumu ir ļoti maigs un garšīgs šokolādes deserts. Tas būs patīkams noslēgums jebkurām viesībām. Gatavojot kūku der ieklausīties padomos, ko sniedz pieredzējuši konditori. Vislabāk ir strādāt ar sastāvdaļām, kas ir istabas temperatūrā. Cukuru vislabāk pārvērst pūdercukurā. Ja pievienosi karotīti baltā vīna, tad torte iegūs īpašu garšu. 

Sastāvdaļas

  • Kefīrs 25% – 250ml
  • Milti – 250g
  • Kakao – 50g
  • Pūdercukurs – 300g
  • Olas – 3gb
  • soda – 1.5 tējk. 
  • Eļļa – 4 ēd. kar. 
  • Krējums 20% – 600g
  • Vaniļas cukurs – 1 tējk. 
  • Šokolāde – 50g
  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

Sāk ar biskvīta gatavošanu. Traukā liek olas, pievieno 100g pūdercukura. Kuļ ap 7 minūtes, lai masa palielinātos 3 reizes. Krāsai jāizmainās no dzeltenas uz baltu.

Торт Черный принц на сметане: классический рецепт

Citā traukā ielej kefīru istabas temperatūrā, pievieno nedaudz sodas un kārtīgi samaisa. Vajadzētu sanākt putujošai, vieglai masai, kas palielinās divas reizes. Ja tā nav, tad kefīrs jāieskābē ar nedaudz etiķa vai citronskābes. Kefīru ar sodu lej klāt olu masai. Kārtīgi samaisa. Pievieno eļļu un samaisa. Miltiem pievieno cepamo pulveri, 100g pūdercukura un kakao. Kakao vēlams izsijāt caur sietu. Visu kārtīgi samaisa lai veidojas pelēki brūna masa. Pievieno šķidrajai masai. Maisīt, kamēr masa kļūst skaisti brūna. Masu sadala divās daļās.

Sagatavo formu – uz folija uzliek cepampapīru, tad apaļo formu bez apakšas. Lej vienu daļu mīklas. Foliju nofiksē ap formas malām. To pašu atkārto ar otru daļu mīklas. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 170 grādiem. Cep 30-35 minūtes. Pirmajās 20 minūtēs cepeškrāsni netaisīt vaļā, lai biskvīts nesakrītas. Pēc tam gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja paliek tīrs, tad gatavs. Izņem no krāsns un ļauj atdzist. Nogriezt no katra biskvīta cietās garoziņas un sadalīt katru biskvītu divās plāksnēs. Nogrieztās garoziņas sarīvē priekš drumstalām. Saliek visus biskvītus kopā un pārbauda lai ir vienāda lieluma. 

Krēmam ņem trauku, kurā ieliek sietu un to pārklāj ar marli divās kārtās. Marlē liek krējumu, aiztin ciet un liek uz 2-3 stundām ledusskapī. Krējumu izspiež caur marli un sietu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Kārtīgi sakuļ. Biskvītu liek uz šķīvja un liek virsū krēmu, izlīdzina. Kad viss sakārtots apsmērē ar krēmu tortes sānus un virsu. Rotāšanai sarīvē šokolādi. Sānus apber ar drupatām un virsu rotā ar šokolādi. Kad kūka gatava, to  patur istabas temperatūrā stundu un pēc tam stundu ledusskapī. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More