Vīrs saka: “Nereāli gardi!” Tik ātrs un garšīgs ēdiens, ko tagad mūsmājās gatavoju regulāri!

Viss ir ļoti vienkārši! Ņemam banānu. Protams, ka labāk izvēlēties nogatavinātu. Banānu salaužam gabaliņos un liekam bļodā.

Un tagad kārtai glāzei ātri vārāmo auzu pārslu (es izmantoju tās, kuras visvieglāk pagatavot ar verdošu ūdei). Vienā glāzē ir aptuveni 85 līdz 90 gramiem auzu pārslu. Un trešā sastāvdaļa ir rozīnes. Kārtīgi rozīnes noskalojam un nosusinām un papīra dvieļa. Starp citu – rozīnu vietā variet pievienot jebkādus žāvētus augļus!

Banānu nedaudz samīcam ar dakšiņu, tad visu kārtīgi samīcam ar rokām. Vajadzētu iegūt biezu lipīgu “mīklu”.
Ar mitrām rokām veidoju cepumus. Man parasti sanāk 6 gabali no norādītā sastāvdaļu daudzuma.

Cepumus liekam uz cepešpannas. Es izmantoju silikona paklājiņu, bet derēs parastais pergamenta papīrs.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 15 minūtēm. Cepumi nedaudz apbrūninās. Bet tam nevajadzētu izžūt!
Tas arī viss! Atliek tikai apliet tēju un baudīt!


Kā gatavot bez cepeškrāsns:
Tādā pašā veidā ir jāsagatavo mīkla un jāveido cepumi. Liek uz šķīvja un mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti ar maksimālo jaudu (manējā jauda ir 800W). Cepumi nav tik zeltaini brūni, bet izdodas ne mazāk garšīgi! Gaidu jūsu atsauksmes komentāros!
Sastāvdaļas:
- Banāns (vēlams nogatavojies) – 1 gab.
- Auzu pārslas (ātri vārāmās) – 1 glāze (85-90 g)
- Rozīnes (vai jebkuri citi žāvēti augļi) – 50 g
- Kā pagatavot rabarberu kramblu: vienkārša recepte
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs