Rauga mīkla “Slinkajiem”: pavadu tikai piecas minūtes, bet galarezultāts sanāk tāds, it kā būtu pavadījusi pusi dienas!

edzive

Lai gan man patīk darboties ar mīklu ilgāku laiku, šī recepte ir īsts atradums! Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai piecas minūtes. Ledusskapī to var uzglabāt divas līdz trīs dienas.

Mīkla neuzrūgst pārāk ātri un to var arī sasaldēt. No tās gatavoju gardākos pīrādziņus, belašus, bulciņas, plāceņus, pīrāgus ar dažādiem pildījumiem, picu… Ja baidāties no mīklas gatavošanas vai jums ir maz laika tās pagatavošanai – izmēģiniet šo recepti! Sanāks ikvienam!

Sastāvdaļas:

  • Piens – 500 ml
  • Kviešu milti – 5 glāzes (700 g)
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes
  • Sāls – 0,5 tējkarotes
  • Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • Raugs (sausais, mazais iepakojums) – 11 g

Pagatavošana:

Viss ir pavisam vienkārši. Pat ar rokām mīcīt nevajag!

  1. Sajaucu bļodā 4 glāzes miltu un raugu.
  2. Pakāpeniski pievienoju siltu pienu, cukuru, sāli un saulespuķu eļļu. Samaisu ar karoti.
  3. Pamazām pievienoju vēl vienu glāzi miltu. Mīkla būs lipīga – tai tādai arī jābūt.
  4. Sadalu divās daļās un lieku maisiņos. Tad lieku ledusskapī.

No šīs mīklas var gatavot jau pēc 2 stundām. Bet, ja tā paliek ledusskapī ilgāk, nekas slikts nenotiks. Bieži vien mīklu sagatavoju vakarā un nākamajā dienā cepu ko garšīgu. No šīs mīklas var pagatavot pīrādziņus ar jebkuru pildījumu – var gan cept cepeškrāsnī, gan fritēt. Tomēr visgaršīgākie sanāk cepti eļļā!

✅ Padoms!

Pēdējā laikā bieži gatavoju šo mīklu ārkārtīgi bieži (pīrādziņiem, bulciņām un maizei). Nepatīkamākā daļa šajā procesā – pēc tam izmazgāt traukus. Sāc mazgāt ar sūkli – jā, ātri, bet mīkla pielīp pie sūkļa (un pēc tam to var tikai izmest). Bet šo procesu var vienkāršot! ❗ Nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt traukus ar mīklas atliekām karstā ūdenī (bez sūkļa tad noteikti neiztikt)! Es pārleju tos ar aukstu (!) ūdeni un vienkārši ar rokām visu viegli notīru. Trauki tīri, sūklis vesels, un noskaņojums nesabojāts! 😊

Un kā jūs mazgājat traukus no mīklas atliekām?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More