Rabarberu un zemeņu plātsmaize — cik ātri pagatavojama, tik ātri arī pazūd!

edzive

Rabarberu un zemeņu plātsmaize ir lielisks konditorejas izstrādājums, ko pagtavot no svaigajiem un veselīgajiem lauku labumiem. Rabarberi un zemenes starp citu mums vienmēr var būt pa rokai, jo šie dārza labumi lieliski uzglabājas saldētavā. Receptē, protams, var izmantot arī tikai rabarberus vai tikai zemenes.

Sastāvdaļas:

Virskārtai:

  • rabarberi 300g;
  • zemenes 200g;
  • kartupeļu ciete 1 ēdamkarote;
  • cukurs 50g;
  • pustējkarote malta kanēļa.

Mīklai:

  • milti 100g;
  • 2 olas;
  • cukurs 100g;
  • cepamais pulveris 1 tējkarote;
  • sviests 100g;
  • pustējkaorte malta kanēļa.

Pagatavošana:

Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un cieti, kanēli un visu kārtīgi samaisa.

Pildījumu liek ietaukotā formā.

Tagad sākās mīklas pagatavošanas daļa. Cukuru sakuļ kopā ar divām olām.

Lēnām pievieno kausētu sviestu un kārtīgi samaisa.

Tad masai pievieno miltus un cepamo pulveri.

Mīklu pārlēj virsū pildījumam un liek 180-190°C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More