1.8K
Kraukšķīgi un ļoti gardi pīrādziņi, kuriem nav vajadzīgi nedz milti, nedz mīklas iemīcīšana. Pildījums, protams, var būt jebkāds, salds vai sāļš, piemēram, ļoti labi tie garšos ar šķiņķi un sieru. Šos pīrādziņus var cept gan cepeškrāsnī, gan arī uz pannas, kas sanāk pat daudz ātrāk.
Sastāvdaļas:
- tostermaize – 5 šķēles
- āboli – 1-2 gab.
- 1 ola
- sviests – 1 ēd.kar.
- cukurs – 1 ēd.kar.
- medus – 1 ēd.kar.
- kanēlis – pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
- Vispirms sagatavosim pildījumu. Ābolam izņemam serdi un sēkliņas, sagriežam to kubiņos. Uz pannas uzkarsējam eļļu un apcepam, līdz āboli mīksti, cepšanas procesā pievienojam cukuru, medu un kanēli pēc vēlēšanās.
- Tagad sagatavojam maizi. No malām nogriežam garoziņu, bet pašas šķēlītes nedaudz izveltnējam ar mīklas veltni. Olu sakuļam ar dakšiņu un apziežam maizes malas no visām pusēm.
- Pēc tam uz vienas šķēles daļas liekam pildījumu, bet otrajā daļā izdarām vairākus naža griezienus.
- Liekam ātros pīrādziņus ar āboliem uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru, un pa virsu uzziežam sakultu olu.
- Liekam pīrādziņus cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cepam 15 minūtes.
Labu apetīti!