Neticami vienkārši un garšīgi! Kā pagatavot gardu un vienkāršu kūku katrai dienai – skaties zemāk! Ļoti vienkārša recepte pankūku kūkai ar ogām un augļiem. Kūka bez cepšanas. Kūka pannā. Kūka ar ogām. Vienkārša kūka dažās minūtēs.
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 300 ml piena
- 180 g miltu
- 20 g kakao
- Vanilīns
- 200 ml verdoša ūdens
Krēmam:
- 15 g želatīna
- 100 ml auksta ūdens
- 700 g skābā krējuma
- 120 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 250 g konservētu plūmju
Bļodā iesit divas olas, pievieno divas ēdmakarotes cukura un pienu. Kārtīgi samaisa un tad iesijā miltus, vanilīna cukuru un kakao. Beigās pievieno verdošu ūdeni. Mīlu ieliek ledusskapī mazliet atpūtināt, tikmēr karsē pannu un pēcāk cep pankūkas. Kad pankūkas izceptas, aukstā ūdenī iemaisa želatīnu un ļauj tam uzbriest. Tad ņem 700 gramus skābā krējuma, pievieno 120 gramus pūdercukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura. Tad ņem vai nu konservētas plūmes vai aprikozes un sagriež mazos gabaliņos. Kad želatīns uzbriedis, sākumā mazajā trauciņā, kurā tas ir briedināts ieliek mazliet krējuma samaisa un tad pakāpeniski pievieno skābā krējuma bļodai. Tad ņem kūkas formu – apakšā uzliek pankūku pamatu, apziež ar skābā krējuma masu. Tad katrai pankūkai pa vidu liek plūmes un uzlej krējuma krēmu un veido no pankūkām “maisiņus”, kurus liek vienu pie otras formā. Kad visas pankūku tūtiņas izkārtotas formā, tad pa virsu pārlej atlikušo krējumu, pa virsu uzliek pankūku, pārtin ar pārtikas plēvi un uz nakti liek ledusskapī. Nākamajā dienā kūku aplej ar izkausētu šokolādi un pasniedz!
Ar sastāvdaļām, protams, var variēt pēc gaumes un patikšanas!