Šodien vēlos padalīties ar neparastu medus kūkas gatavošanas recepti. Manā gatavošanas sortimentā šī recepte ir jau gaud gadiem, jo kūka izdodas neticami garda un smaržīga. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, nekas nav jārullē un recepte aizņem aptuveni 30 minūtes. Kūkas svars ir aptuveni 1,5 kilograms un tai ir intensīvs medus aromāts.
Sastāvdaļas (glāze ir 250ml)
- Sviests – 150g;
- Olas – 2 gab.;
- Cukurs – 200g;
- Milti – 320g;
- Soda – 1 tējkarote;
- Medus – 2 ēdamkarotes.
Krēmam:
- Krējums – 400g;
- Pūdercukurs – 2 -3 ēdamkarotes.
GATAVOŠANAS METODE
Tātad sāksim. Katliņā liek 150 g sviesta. Pievienojiet 200 gramus cukura un 2 ēdamkarotes medus. Uzliekam uz uguns, uzvāram, kad sāk parādīties burbuļi, pievieno 1 tējk. sodas, samaisiet un nekavējoties noņemiet no karstuma.
Masa sāks biezēt un mainīt krāsu, tā jābūt. Atdzesējam. Atdzesēti masai pa vienai pievieno 2 olas, sakuļ ar mikseri.
Tad pievienojam 320 gramus miltu. Vislabāk, ja tos sijā un mīkla gatava.
Pusi mīklas liekam uz standarta cepešpannas no cepeškrāsns, kas pārklāta ar cepampapīru, ar lāpstiņu vai ar mitru roku vienmērīgi sadalām mīklu pa plāti.
Uzkarsētā cepeškrāsnī liekam cepešpannu un cepam 200 grādos 12-15 minūtes. Kūku, kamēr silta, nekavējoties sadaliet daļās, es ierosinu sadalīt 3 daļās. To pašu darām ar otro mīklas pusi.
Sajauc 600g skābā krējuma, manam tauku saturs ir 20% ar 2 ēdk. pūdercukura, krēms gatavs, nevajag kult.
Kūku no abām pusēm apsmērējam ar krēmu un kārtojam vienu virs otras. Ietauko kūkas malas un augšpusi. Atlikumus sasmalcina un apkaisa kūku ar iegūtajām drupačām. Ļaujiet kūkai izmirkt.