Biezpiena sacepums garšo visiem, pateicoties maigajai garšai, kuru biezpiens piedod mīklai. Mēs jau esam pieraduši pie cepumiem, sacepumiem un pīrāgiem, bet šo jūs vēl nebūsiet mēģinājuši!
Pagatavojiet gardumus pie tējas – oriģinālus biezpiena pirkstiņus un jūsu tuvākie būs sajūsmā! Tie burtiski pazūd mutē! Lūk, recepte.
Sastāvdaļas
- 500 g – biezpiens
- 1-2 gb – olas
- 2 ēd.k. – skābais krējums
- 1-2 ēd.k. – cukura
- 1 glāze – kviešu milti
- 5 tēj.k. – soda
- 70 ml – saulespuķu eļļa
- Pūdercukurs pēc garšas
Lasi arī: Salāti “Kupena” pievērsīs ikviena viesa uzmanību
Pagatavošana
Izberžam biezpienu caur sietu. Atsevišķi sakuliet olas ar cukuru un pievienojiet biezpienam. Pievienojiet skābo krējumu, miltus, sodu un sāli. Cītīgi samaisām. Ieteicams izvēlēties pēc iespējas sausāku biezpienu. Samaisām mīklu. Nokaisām ar miltiem darba virsmu, lai mīkla neliptu klāt. Mīklu rullējam tievās desiņās un sagriežam pirksta lieluma gabalos. Apcepam pirkstiņus jau uzkarsētā pannā ar eļļu, kamēr izveidojās garoziņa. Gatavus pārkaisām ar pūdercukuru. Lai atbrīvotos no liekajiem taukiem, izceptos gardumus kārtojiet uz papīra dvieļiem.