Mainam pirktos saldumus un gatavojam tos paši mājās kopā ar bērniem

edzive

Arī jūsu mājās nevienas brīvdienas nepaiet bez saldumiem, it īpaši, ja mājās ir bērni. Veikali ir pārpildīti ar spilgtiem iepakojumiem, bet vai esat kādreiz mēģinājis pagatavot šos saldumus mājās? Izrādās, ka ir dauds interesantu recepšu. Mājās var pagatavot “Barney” lācīšus, “Twix” šokolādi un pat bērnu iemīļotos “Kinder”.

домашние сладости

Izrādās, ka mājās gatavotie saldumi ir daudz gardāki par pirktajiem, turklāt tie sanāk daudz lētāki!

Saldumi mājās

Recepšu ir neticami daudz un, par laimi, saimnieces nenogurstoši eksperimentē. Lūk, 5 slavenāko saldumu receptes. Šodien mēs kopā pagatavosim “Barney” lācīšus, batoniņus “Twix” un “Bounty”, “Nutellu” un “Kinder”. Vai esat gatavas eksperimentam?

Mājās gatavoti lācīši “Barney”

мишки барни дома

Sastāvdaļas:

Pagatavošana

Šos lācīšus gatavosim no biezpiena mīklas, jo biezpiens bērna uzturā ir daudz vērtīgāks. Starp citu, cukura daudzumu var samazināt vai aizvietot ar dabīgiem saldinātājiem, piemēram, stēviju.

Olas sakuļ ar cukuru, citā traukā sajauc biezpienu ar kefīru. Ja biezpiens ir graudains, tad to sasmalcina ar blenderi. Tad olu masu un biezpienu sajauc kopā. Pamazām pievieno miltus. Pievieno iepriekš dzēstu sodu vai cepamo pulveri. Beigās pievieno izkausētu sviestu un visu samaisa līdz viendabīgai kosistencei. Tad mīklu lej formās un cep 20 – 30 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Mājās gatavots batoniņš “Twix”

домашний твикс

Sastāvdaļas

  • 70 g miltu
  • 30 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 60 g sviesta
  • 1 ēdamkarote krējuma
  • 200 g iebiezinātā piena
  • 100 g piena šokolādes
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Vispirms pagatavo mīklu. Miltiem pievieno pūdercukuru un šķipsniņu sāls. 40 g auksta sviesta sagriež kubiņos un pievieno miltiem. Sviests it kā kopā ar miltiem diezgan ātri jāsadrupina. Tad pievieno olas dzeltebumu un skābo krējumu, mīklu samīca.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā un 20 minūtes atpūtina. Tad ar dakšu mīklā sadur mazus caurumiņus, lai tā cepšanas laikā nepaceltos. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem 20 minūtes. Tad pilnībā atdzesē un gatavo karameli. Katliņā ar biezu apakšu izkausē atlikušos 20 g sviesta, tad pievieno iebiezināto pienu un karameli vāra aptuveni 20 minūtes.

Kad karamele ir nedaudz atdzisusi, tad lieciet to vienmērīgā kārtā uz mīklas. Tad izkausē piena šokolādi un lej pa virsu un pagatavoto saldumu uz divām stundām liek ledusskapī.

Mājās gatavots batoniņš “Bounty”

домашнее баунти

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes kokosa skaidiņas
  • 1 glāze iebiezinātā piena
  • 2 piena šokolādes tāfelītes

Pagatavošana

Varētu šķist, ka tik izsmalcinātu saldumu būs grūti pagatavot, bet izrādās gluži pretēji. Trīs sastāvdālas un gardums gatavs! Vispirms rūpīgi sajauciet kokosriekstu skaidiņas ar iebiezināto pienu. No šīs masas izveidojiet mazas formiņas un liek saldētavā uz 20 minūtēm. Kamēr pildījums sacietē, izkausē šokolādi. Katru batoniņu iemērc šokolādē un bauda!

Riekstu sviests “Nutella”

как приготовить нутеллу

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena
  • 1 glāze cukura
  • 0,5 glāze riekstu
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 60 g sviesta

Pagatavošana

Nelielā traukā sajauc miltus, kakao un cukuru. Lai iegūtu veselīgāku versiju, cukura vietā var pievienot stēviju vai medu. Masai pievieno pienu un liek uz lēnas uguns līdz viss uzvārās. Riekstus sasmalcina ar blenderi līdz viendabīgai masai un pievieno karstās šokolādes masai. Maisa, līdz sviests ir izkusis.

Mājās gatavots našķis “Kinder”

домашние сладости

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 125 ml saldā krējums
  • 125 g miltu
  • 5 g cepamā pulvera
  • 125 g cukura
  • 40 g kakao
  • 500 g maksarpones
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura

Pagatavošana

Olas sakuļ ar saldo krējumu. Masai pievieno miltus, kakao, cukuru un cepamo pulveri. Mīklu samīca un liek veidnē. Biskvītu cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Kamēr biskvīts cepās, pagatavo pildījumu. Liek bļodā maskarpones sieru, atsevišķi saputo saldo krējumu un cukuru, tad pievieno maskarponi.

Atdzisušu biskvītu sadala divās daļās, un pa vidu abiem gabaliem liek krēmu. Pēc tam kūku liek ledusskapī uz trijām stundām.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More