Krēms ir ļoti garšīgs, maigs, gaisīgs un pēc garšas atgādina plombīra saldējumu. Krēmu pagatavot ir viegli un samērā ātri. Krēms labi tur formu un labi noder cepumu tortēm. Lieliski der eklēru, kruasānu pildīšanai.
Sastāvdaļas
- Piens – 500ml
- Olas – 2gb.
- Cukurs – 150g
- Kukurūzas ciete – 60g
- Sviests – 200g
- Vaniļas cukurs – 15g
Pagatavošana
Katliņā liek olas, cukuru un kukurūzas cieti. Samaisa, bet nekuļ. Maisot, pa daļām pievieno pienu. Katliņu liek uz plīts vārīties. Vāra uz vidējas uguns nepārtraukti maisot ar lāpstiņu 7-8 minūtes. Kad masa sāk sabiezēt, maina lāpstiņu pret putojamo slotiņu. Uz lēnas uguns maisot sagaida, kad masa sāk vārīties. Masa kļūst bieza kā pudiņš. Vēl pavāra 1-2 minūtes un ņem nost no uguns.
Katliņu liek auksta ūdens peldē un maisot atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai, liek traukā un pievieno vaniļas cukuru. Puto ar maksimālo ātrumu 2 -3 minūtes. Saputotajam sviestam jābūt vieglam un gaisīgam. Saputo uzvārīto masu. Sviesta masai lēnām pievieno vārīto masu – karote masas, saputo, karote masas, saputo – un tā kamēr abas masas saputotas viendabīgā krēmā.
Ja krēmu lieto ekleriem, kruasāniem, tad var lietot uzreiz. Ja lieto tortes dekorēšanai, tad patur ledusskapī stundu lai sastingst.