Krējuma kūka siera kūkas vietā – vienkārši un garšīgi

edzive

Interesanta krējuma kūka, maiga pēc garšas un vienkārši pagatavojama. 

Sastāvdaļas

Mīklai: 

  • Biezpiens – 150g 
  • Cukurs – 70g
  • Olas – 1gb
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Milti – 200g
  • Cepamais pulveris – 1 tējk. 
  • Sāls – šķipsniņa
  • Vanilīns

Pildījumam: 

  • Krējums – 800g
  • Olas – 3gb
  • Cukurs – 170g
  • Ciete – 60g
  • Vanilīns 
  • Ogas – 100g

Pagatavošana

Gatavojam mīklu. Dziļā bļodā savieno biezpienu, cukuru, olas, vanilīnu, sāli un eļļu, labi sakuļ masu ar blenderi, līdz kļūst viendabīgs. Atsevišķi samaisa miltus un cepamo pulveri, izsijā. Šķidrajā masā pamazām pievieno miltus. Samaisa mīkstu, nedaudz pie rokām līpošu mīklu. Sagatavo cepšanas formu, apakšā klāj cepamo papīru un iesmērē ar eļļu. Mīklu liek formā un vienmērīgi izlīdzina pa formas apakšu un sāniem. Ja mīkla līp pie rokām, tad apkaisa to ar miltiem. Apakšā atstāj biezāku mīklas kārtu, bet uz sāniem plānāku. 

Lasi arī: Mazkaloriju ēdiens – sēņu biezzupa, kas pagatavojama 30 minūšu laikā

Ja kūkai pievienosiet ogas, tad tās apkaisa ar 1 tējkaroti cietes. 

Gatavojam pildījumu. Krējumu liek dziļā bļodā, pievieno cukuru, cieti un vanilīnu, samaisa ar slotiņu. Beigās pievieno olas un atkal samaisa. Pildījums sanāk šķidrs. 

Formā ar mīklu apakšā liek ogas, lēnām lej pildījumu. liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm. Pēc tam samazina temperatūru uz 160 grādiem un cep vēl 40-45 minūtes. 

Pēc cepšanas laika beigām, izslēdz cepeškrāsni, bet kūka paliek cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns, vidus kūkai nedaudz trīcēs, bet tā ir jābūt. Ļauj kūkai atdzist. Aukstu kūku apkaisa ar pūdercukuru, sagriež gabaliņos un pasniedz. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More