Kraukšķīgās šķiņķa maizītes

edzive

Sastāvdaļas

  • milti — 250 g
  • sviests vai margarīns — 250 g
  • sāls —  1\ 4 t.kar.
  • cukurs — 1 t. kar. bez virsas
  • ūdens — 1\ 2 glāzes
  • cietais siers — 300 g
  • šķiņķis — 200 g

Pagatavošana

Slinkajai mīklai: sakapāt sviestu sīkos gabaliņos, sajaukt ar  miltiem, sāli, cukuru. Pievienot ūdeni, samaisīt, izveidot bumbu un ielikt to saldētavā. Sarīvēt sieru uz vidējās rīves un  smalki sagriezt šķiņķi. Izņemt mīklu no saldētavas un izrullēt plāceni aptuveni 0.5 cm biezumā. Uz plāceņa izlikt šķiņķi un sieru. Satīt ruletē no abām pusēm. Satīt mīklu cenšamies stingri un ātri, savādāk mīkla sāks atkust. Sagriezt ruletīti šķēlēs apmēram  5-7 mm biezumā. Piešķirt sirds formu un izlikt cepumus cepešpannā, kur ieklāts cepamais papīrs. Cept cepeškrāsnī 200 C temperatūrā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More