Pīrāgs tiek gatavots no gatavās bezrauga kārtainās mīklas. Nav jāgaida kamēr uzrūgs, bet garša nav sliktāka. Pīrāga lielumu var izvēlēties, bet iesaka vistas pusfilejas lielumā. No dotā daudzuma sanāk divas porcijas.
Sastāvdaļas
- Kārtainā mīkla 4 plāksnes – 450g (bez rauga)
- Vistas fileja – 1gb
- Zaļumi
- Sīpols – 1gb
- Parmezāns – 40g
- Ola – 1gb
- Sviests
- Eļļa
- Milti
- Sāls
- Pipari
- Kinza
Lasi arī: Sacepums katrai dienai
Pagatavošana
Izņem no saldētavas kārtaino mīklu, lai atkūst. Liek uz dēlīša, kas nokaisīts ar miltiem. Vistas fileju gareniski pārgriež uz pusēm. No abām pusēm nedaudz iegriež vairākās vietās, pieliek sāli, piparus un aplej nedaudz ar eļļu. Liek uzkarsētā pannā un cep no katras puses pa trīs minūtēm. Liek uz šķīvj, lai atdziest. Smalki sagriež sīpolu, zaļumus un kinzu. Pannā liek sviestu un cep zaļumus uz vidējas uguns 5-7 minūtes. Mīklas plāksnes nedaudz izrullē. Divas plāksnes iegriež ar naža galu šaha galdiņa rakstā.
Izrullētās plāksnes liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Uz mīklas liek atdzisušās vistas filejas. Uz katras filejas liek izsutinātos zaļumus un izlīdzina . Apkaisa ar smalki sarīvētu parmezānu. Sakuļ olu un apsmērē mīklu, kas apkārt vistai. Liek virsū iegriezto plāksni un maliņas saspiež ar dakšiņu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200-230 grādiem. Cep 20-25 minūtes līdz paliek zeltaini brūna. Pasniedz siltu. Piedevā ļoti labi noder vistas buljons.