1.7K
Aromātiski un kraukšķīgi cepumi, kuru pagatavošanai būs nepieciešami visai pieejami un nedārgi produkti.
Sastāvdaļas:
- cukurs – 100 g
- sāls – šķipsniņa
- augu eļļa (bez smaržas) – 60 ml
- ūdens – 30 ml
- ola – 1 gab.
- ½ citrona miziņa
- milti – 120 g
- manna – 200 g
- irdinātājs – 10 g
- cepumu virsmai – 20 g cukura
Pagatavošana:
- Ieliekam bļodā olu, pievienojam cukuru, sāli, ūdeni un augu eļļu. Kārtīgi samaisām.
- Pieberam mannu, sarīvētu citrona miziņu, irdinātāju un miltus. Iejaucam mīklu. Tā sanāk ļoti lipīga.
- Pārklājam bļodu un ļaujam mīklai pastāvēt 20-30 minūtes.
- Sadalām mīklu piecās vienādās daļās. Katru daļu sarullējam 30 cm garās vālītēs.
- Vālītes sagriežam 6 daļās pa 5 cm katru.
- Tādā veidā mums sanāks 30 cepumi.
- Katru mīklas gabaliņu no viens puses iegremdējam cukurā un liekam ar cukuru uz augšu cepešpannā, kas noklāta ar pergamentu (ievērojamā attālumā vienu no otra).
- Gabaliņus nedaudz pielīdzinām un liekam pannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
- Cepam aptuveni 17 minūtes.
- Cepumiem no abām pusēm jākļūst brūnganiem.
P.S.
Ja vēlaties, lai cepumu virsma izskatītos ieplaisājusi, miltus pielieciet par 20 g mazāk.