Šis ir viens no veidiem kā pagatavot rauga mīklu. Ir tikai viena atšķirība starp rauga mīklu un šo mīklu, kas pagatavota uz majonēzes. Ekonomija! Un vēl kāda! Runa neiet tikai par mīklas pašizmaksu, bet arī par laika ekonomiju.
Sastāvdaļas
- Majonēze – 150g
- Milti – 4glāzes
- Ūdens silts – 1 glāze
- Raugs – 15-17g
- Cukurs – 2 ēd. kar.
- Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana
Ūdeni uzsilda. Silto ūdeni samaisa ar cukuru, sāli un raugu. Ūdens nedrīkst būt karsts. Iemaisa majonēzi. Majonēzē ir gan olas, gan eļļa, tāpēc nav vajadzības mīklai pievienot šos produktus. Pa porcijām piesijā miltus un iemaisa maigu mīklu. Mīklu maisa traukā un ne ilgāk, kā 1-2 minūtes. Tad mīklu saveido bumbā un liek siltā vietā uz 1-1.5 stundām. Mīkla uzrūgstot palielinās apjomā gandrīz 4 reizes. Izņem mīklu no trauka un nedaudz samīca, ap vienu minūti. Mīkla gatava!
Šī mīkla ļoti viegli rullējas un paliek mīksta. Tā viegli formējas, var pagatavot gan pīrādziņus, gan picas pamatnes. Gatavojot picu, malas nosmērē ar majonēzi, nedaudz sarullē un saspiež, lai pica būtu apaļa. Mīklu var apkaisīt ar kanēli un cukuru un satīt ruletē, pēc tam sagriezt gabaliņos un izveidot kanēļa bulciņas.
Picai malas apsmērē ar kečupu, tāpēc tās sanāk skaisti brūnas. Vidū mīkla plāna pat nedaudz kārtaina, bet pa malām mīksta un gaisīga.