Franču konditors parādīja, kā pagatavot vārīto krēmu kūkām – tagad zinu visus gatavošanas noslēpumus un smalkumus

edzive

Sveiki draugi! Es iesaku pagatavot perfektu “Paticière” franču olu krēmu, lai tas būtu garšīgs, vienmērīgs un mirdzošs. Bāzes olu krēmu izmanto kā pildījumus konditorejas izstrādājumiem, mērcēm, suflē sastāvdaļām, citiem krēmiem un putām, kā arī kā neatkarīgiem krēmiem un krēmiem kūkām.

Krēma pagatvošanas pamatnoteikumi:

  • Pirmkārt, izlemiet par piederumiem un instrumentiem.
  • Ja gatavo krēmu uz 300g piena, tad ņem litra trauku.
  • Vēlams, lai tas nebūtu pārāk augsts vai plats.
  • Arī putotājs nedrīkst būt mazs, grūti maisāms vai pārāk liels.

Jums jāsagatavo liels trauks, kurā ieliet krēmu ātrai atdzesēšanai. Jūs varat to pārklāt ar pārtikas plēvi. Es to ievietoju ledusskapī, jūs varat likt pat saldētavā.

Pusi cukura ieber katliņā un tad ieleju pienu. Liek katliņu uz plīts un karsē pienu līdz ļoti karstam, gandrīz vārīšanās temperatūrai.

Citā bļodā liek otru cukura pusi. Šeit arī pievieno kukurūzas cieti. Cukuru ar cieti sajauc ļoti uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi.
Tam pievieno arī olu dzeltenumus un labi samaisu.

Kad piens viegli uzsilst, pa daļām lej to dzeltenumos. Labi sajaukto masu lej atpakaļ katliņā.

Vāra krēmu uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot. Kad krēms sāk sabiezēt, nekavējoties uguni nogriež līdz minimumam. Kad vēl nedaudz vārās, pagaidiet 5-10 sekundes un izslēdziet. Es pievienoju pusi tējk. vaniļas ekstrakta un sviestu.

Šeit galvenais ir ievērot pamatprincipus. Krēmu veido vai nu biezāku, vai plānāku, atkarībā no tā, kādam nolūkam tas ir paredzēts. To var izmantot pildījumiem, kārtām, kā sastāvdaļu citiem krēmiem un putām, vai kā neatkarīgu krēmu. Izņemu no saldētavas formu, ko sagatavoju, un uzreiz pārlieku turp krēmu.

Jo plānāks slānis, jo krēms atdzisīs ātrāk. Tam jābūt apsegtam ar pārtikas plēvi.

Liela nozīme tiek piešķirta ātrai krēma atdzesēšanai, jo siltā vidē tajā ļoti ātri attīstās mikroorganismi, kas mums ir pilnīgi nevajadzīgi. Kad krēms ir atdzisis, tas ir gatavs. Ja nepieciešams tam piešķirt gludu tekstūru, labāk samaisīt ar mikseri.

Paticière olu krēma recepte:
vidēja blīvuma (regulē ar piena daudzums)

  • 300 g piena
  • 60 g cukura
  • 3 dzeltenumi (labāk izvēlēties augstākās kvalitātes olas) 55 g
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 30 g sviesta (dažiem pildījumiem netiek pievienots)
  • 0,5 tējk vaniļas vai citas garšas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More