Ir pienācis laiks pagatavot vienkāršu, bet neticami garšīgu un aromātisku mandarīnu pīrāgu. Jūs iemīlēsiet šo saldumu jau no pirmā kumosa. Turklāt tas ir tik spilgti krāsains, ka priecēs acis! Tāpēc jau iepriekš novēlam labu apetīti! Esam pārliecināti, ka arī visi viesi būs sajūsmā par dievišķo desertu.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja izmēra mandarīni
- 2 – 3 olu dzeltenumi
- 180g miltu
- puspaciņa vaniļas cukura
- 125ml svaiga piena
- 100g cukura
- 25 g sviesta istabas temperatūrā
- 25 g sviesta pamatnes ietaukošanai
- šķipsna sāls
- 1,5 tējakrote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes pūdercukura pīrāga apkaisīšanai
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, izkausē sviestu, pievieno pienu, vaniļas cukuru un sāli.
Pievieno miltus un cepamo pulveri.
Mīklu lej cepamajā veidnē.
Virspusē kārto mandarīnu daiviņas un pārlej ar kausētu sviestu.
Tad pīrāgu liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep 30 – 35 minūtes. Pēc pusstundas ar koka iesmiņu pārbauda pīrāga gatavību. Ja gatavs, tad atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.