Neviena slikta atsauksme komentāros! Tas tiešām ir kaut kas neticams! Es pat uzstāju – pamēģiniet! Vēl nevienam nav izdevies apstāties pie viena gabaliņa! Ļoti košs, maigs un neticami garšīgs!
Sastāvdaļas:
- Milti – 270 g
- Cukurs – 170 g
- Olas – 4 gab.
- Sviests – 200 g
- Citrons – 1 gab.
- Kurkuma – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Vaniļas cukurs – 10 g
Glazūrai:
- Citrona sula – 2–3 ēd.k.
- Pūdercukurs – 4–6 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sakuļ tos ar cukuru.

2. Pievienoju izkausētu sviestu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pēc tam pievienoju miltus, cepamo pulveri un kurkumu (es vienmēr izsijāju miltus!).

4. Maisu līdz viendabīgai konsistencei.
5. Olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā.
6. Mīklu lieku ar sviestu ieziestā formā un cepu cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.

Glazūras pagatavošana:
No citrona sulas un pūdercukura pagatavoju glazūru un uzklāju to uz gatava, vēl silta kēksa.


Tas ir ļoti, ļoti garšīgi! 🍋
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!
- Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām – tik sulīgas uz pannas nesanāk. 3 viltības, kā pagatavot gaisīgas un aromātiskas kotletes.
- Somu salāti ar siļķi un bietēm “Rosolli”. Lieliska alternatīva vinegretam un siļķei kažokā!
- Kā es cepu savu “slinko” ābolu plātsmaizi. Visu samaisu un hop! uz cepešpannas. Recepte ar daudz pildījuma un maz mīklas