Neviena slikta atsauksme komentāros! Tas tiešām ir kaut kas neticams! Es pat uzstāju – pamēģiniet! Vēl nevienam nav izdevies apstāties pie viena gabaliņa! Ļoti košs, maigs un neticami garšīgs!
Sastāvdaļas:
- Milti – 270 g
- Cukurs – 170 g
- Olas – 4 gab.
- Sviests – 200 g
- Citrons – 1 gab.
- Kurkuma – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Vaniļas cukurs – 10 g
Glazūrai:
- Citrona sula – 2–3 ēd.k.
- Pūdercukurs – 4–6 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sakuļ tos ar cukuru.

2. Pievienoju izkausētu sviestu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pēc tam pievienoju miltus, cepamo pulveri un kurkumu (es vienmēr izsijāju miltus!).

4. Maisu līdz viendabīgai konsistencei.
5. Olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā.
6. Mīklu lieku ar sviestu ieziestā formā un cepu cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.

Glazūras pagatavošana:
No citrona sulas un pūdercukura pagatavoju glazūru un uzklāju to uz gatava, vēl silta kēksa.


Tas ir ļoti, ļoti garšīgi! 🍋
- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





