Neviena slikta atsauksme komentāros! Tas tiešām ir kaut kas neticams! Es pat uzstāju – pamēģiniet! Vēl nevienam nav izdevies apstāties pie viena gabaliņa! Ļoti košs, maigs un neticami garšīgs!
Sastāvdaļas:
- Milti – 270 g
- Cukurs – 170 g
- Olas – 4 gab.
- Sviests – 200 g
- Citrons – 1 gab.
- Kurkuma – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Vaniļas cukurs – 10 g
Glazūrai:
- Citrona sula – 2–3 ēd.k.
- Pūdercukurs – 4–6 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sakuļ tos ar cukuru.

2. Pievienoju izkausētu sviestu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pēc tam pievienoju miltus, cepamo pulveri un kurkumu (es vienmēr izsijāju miltus!).

4. Maisu līdz viendabīgai konsistencei.
5. Olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā.
6. Mīklu lieku ar sviestu ieziestā formā un cepu cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.

Glazūras pagatavošana:
No citrona sulas un pūdercukura pagatavoju glazūru un uzklāju to uz gatava, vēl silta kēksa.


Tas ir ļoti, ļoti garšīgi! 🍋
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem
- “Aukstais ievārījums” no jebkurām ogām. Recepšu variants bez vārīšanas