Neviena slikta atsauksme komentāros! Tas tiešām ir kaut kas neticams! Es pat uzstāju – pamēģiniet! Vēl nevienam nav izdevies apstāties pie viena gabaliņa! Ļoti košs, maigs un neticami garšīgs!
Sastāvdaļas:
- Milti – 270 g
- Cukurs – 170 g
- Olas – 4 gab.
- Sviests – 200 g
- Citrons – 1 gab.
- Kurkuma – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Vaniļas cukurs – 10 g
Glazūrai:
- Citrona sula – 2–3 ēd.k.
- Pūdercukurs – 4–6 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sakuļ tos ar cukuru.

2. Pievienoju izkausētu sviestu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pēc tam pievienoju miltus, cepamo pulveri un kurkumu (es vienmēr izsijāju miltus!).

4. Maisu līdz viendabīgai konsistencei.
5. Olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā.
6. Mīklu lieku ar sviestu ieziestā formā un cepu cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.

Glazūras pagatavošana:
No citrona sulas un pūdercukura pagatavoju glazūru un uzklāju to uz gatava, vēl silta kēksa.


Tas ir ļoti, ļoti garšīgi! 🍋
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!
- Sautēti kāposti būs daudz garšīgāki – veca ēdnīcas pavārīte dalījās trīs knifiņos, kas padara tos tik garšīgus
- Kā pagatavot gardus profitroļus, kas vienmēr izdodas – mani noteikumi!
- Gaļas ruletītes skābā krējuma-ķiploku mērcē