Tādus ābolu rullīšus taisu no biezpiena mīklas. Ļoti vienkārši, bet garšīgi konditorejas izstrādājumi ar āboliem bez rauga, un vairāk nevajag. Tiesa, tas ir labi, ja jums nav jātērē daudz laika mīklas mīcīšanai un veidošanai, un rezultātā jūs pagatavosiet garšīgus konditorejas izstrādājumus pie tējas.
Pagatavošana:
Vispirms sagatavo pildījumu, jo tam vajadzēs atdzist. Mēs iztīrām ābolus no sēklām, ja vēlaties, varat noņemt mizu. Sagriež nelielos kubiņos ne vairāk kā 1×1 cm.
Sakarsē pannu līdz vidējai temperatūrai – izkausē sviestu. Tad pievieno cukuru, kanēlo un maisa līdz cukurs izšķīst.
Tad uz pannas uzber āpolus un ļauj visam bubruļot, līfz šķidrums iztvaiko.
Gatavojam mīklu. Ņemam biezpienu un izvēlamies kādu konsistenci vēlamis – graudaināku vai viendabīgāku.
Pievieno cukuru, sāli, olas un samaisa.
Pēc tam pievienojam sviestu istabas temperatūrā un krējumu. Samaisam.
Pa daļām ieber miltus ar vaniļu un cepamo pulveri. Nemīciet mīklu ilgi, jo tā kļūs lipīga un prasīs daudz miltu. Gatavajai mīklai vienkārši jāsaplūst viendabīgā mīkstā bumbiņā, kas labi saglabā formu. Var būt nepieciešams vairāk miltu nekā receptē, ja biezpiens ir mitrāks. Man vajadzēja 300g un rezultātā mīklai ļoti garšos biezpiens, patiesībā biezpiena tajā ir vairāk nekā miltu.
Mīklu sadala divās daļās!
Katru daļu izrullējiet apmēram 5-8 mm biezā taisnstūrī. Katrai izrullētajai mīklas kārtai izklājiet pusi no ābolu pildījuma, nesasniedzot 2 cm tālāko malu. Satinam rullī, bet ne cieši, jo cepoties var saplaisāt sāni.
Salieciet ruļļus uz cepešpannas un ieziediet ar sakultu olu vai dzeltenumu, kas sajaukts ar ēdamkaroti piena vai skābā krējuma.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar iesmiem, īpaši sānos, jo to pagatavošana prasa ilgāku laiku.
Sastāvdaļas diviem ruļļiem:
- Biezpiens 5%: 400g
- Skābais krējums 15%: 100g
- Sviests: 50 g
- Olas: 1 gab
- Sāls: ½ tējk
- Cukurs: 50 g
- Milti: 300 g (var aizņemt vairāk atkarībā no biezpiena mitruma satura)
- Cepamais pulveris: 10 g
- Vanilīns: 1/4 tējk
Pildījums:
- Āboli: 700 g
- Cukurs: 30 g
- Sviests: 30 g kanēlis: ½ tējk.