Biezpiena pončiki cepeškrāsnī

edzive

Pončiki – tā ir bērnības garša, tikai tie palikuši atmiņā kā ļoti eļļaini un ļoti biezu pūdercukura kārtu. Šie pončiki sanāk viegli un gaisīgi. Tie lieliski garšos pie tējas ar draugiem, vai ģimeni brokastīs, uzkodai vai bērnu ballītei. 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens 9% – 250g
  • Cukurs – 2-3 ēd. kar. 
  • Milti – 1 glāze
  • Cepamais pulveris – 1 tējk. 
  • Olas – 1gb
  • Pūdercukurs – pasniegšanai
  • Mērglāzes tilpums – 200ml

Lasi arī: Ātras un sātīgas brokastis: 6 garšīgākās receptes

Pagatavošana

Bļodā liek biezpienu, olu un cukuru. Ar blendera palīdzību sakuļ līdz veidojas viendabīga masa. Biezpienu var izberzt caur sietu un tikai tad pievienot pārējās sastāvdaļas. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Iemaisa mīkstu, nedaudz lipīgu mīklu. Miltu daudzums var nedaudz pamainīties, tas atkarīgs no biezpiena mitruma. Gatavo mīklu sadala 12 vienādās daļās. Rokas samitrina aukstā ūdenī un veido nelielas bumbiņas. Sagatavotās bumbiņas izliek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, atstatus vienu no otras. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ap 25-30 minūtes, kamēr kļūst zeltaini. Ļauj atdzist un apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz kopā ar krūzīti aromātiskas tējas. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More