Šis maigais ābolu pīrāgs ir pagatavojams gluži vai pāris minūtēs. Un, ja tev ir apnicis tērēt naudu veikala saldumiem, saglabā šo recepti, lai palutinātu savus mājiniekus ar veselīgu ēdienu. Pilnīgi dabīgas sastāvdaļas, bez ķīmijas un dažādām piedevām. Minimums sastāvdaļu, maksimums garšas!
Varētu likties, ka šī ir visiem zināmā Šarlotes recepte, taču nesteidzieties ar secinājumiem. Šim pīrāgam mīkla būs jāizklāj visai neparasti. Nebūs nekādu biskvīta kārtu un izlīdzināšanas pa plāts virsmu. Tad kā īsti šis maigais pīrāgs ir jācep? Pastāstīsim sīkāk.
Sastāvdaļas:
- 3 āboli
- 2 ēd.kar. brūnā cukura
- kanēlis
- citronu sula
- 2 olas
- 100 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- citrona miziņa
- 300 g miltu
- 1 pac. irdinātāja
Liekas, ka sastāvdaļu ir pārāk daudz, taču nesteidziet izdarīt secinājumus. Šis pīrāgs patiešām ir ļoti vienkārši pagatavojams, maigs un gards. Starp citu, var izmantot arī citus augļus bez āboliem. Vai arī pagatavot pamatkrēmu no cukura un krējuma, lai izdekorētu pīrāga virspusi. Pat parasts ābolu biskvīts būs ne mazāk kārdinošs.
Pagatavošana:
- Ābolus nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos. Pievienojam cukuru, kanēli un apsmidzinām nedaudz ar citrona sulu. Uz pannas ar pretpiedeguma pārklājumu apcepam ābolus 8 minūtes, lai cukurs karamelizētu sagrieztos kubiņus.
- Atsevišķā traukā sajaucam olas, cukuru, augu eļļu un nedaudz citrona miziņas. To var pievienot pēc garšas vai arī nepievienot vispār, ja šis komponents kādam nepatīk. Kārtīgi samaisām šķidrās sastāvdaļas līdz viendabīgai masai un sākam iesijāt miltus.
- Tiklīdz parādās pirmie kunkuļi, mīklu varam sākt iejaukt ar rokām, nevis ar karoti vai lāpstiņu. Cenšamies ar mīklu darboties ļoti uzmanīgi, jo tai ir jāsanāk elastīgai un mīkstai.
- Sadalām lielo mīklas piku 10-12 mazās bumbiņās. Paralēli sagatavojam cepešpannu un iekaisām tajā miltus. Mīklas bumbiņas izveltnējam līdz plāno pankūku stāvoklim un pildām tās ar ābolu pildījumu. Pēc tam satinam nelielu ruletīti un novietojam uz cepešpannas. Atkārtojam to ar visām mīklas bumbiņām.
- Šīs ābolu ruletītes izveidos pīrāgu, kas vizuāli atgādinās zieda pumpuru. Atsevišķas ruletītes varētu atgādināt ziedlapiņas. Deserta virsmu var izrotāt ar sarīvētu atlikušo mīklu. Cepam pīrāgu 25 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Ir grūti noturēties, lai tūlīt pat nedotos uz virtuvi. Šī ābolu strūdele ‘’Kārdinājums’’ aizvilinās uz virtuvi visu ģimeni. Tā smaržo vienkārši lieliski, bet garša…! Pīrāgu var izrotāt ar kausētu šokolādi, krējuma krēmu, svaigiem augļiem vai cukātiem. Šī recepte ir īsta dāvana tiem, kas vienmēr ir aizņemti! Labu apetīti!