10 mājas tortes slāņi pusstundas laikā: misija izpildīta!

edzive

Garšīgas mājas kūkas pagatavošana nebūt nenozīmē stundām ilgu laiku virtuvē – šo kūku var pagatavot vien pusstundas laikā! Mīklas gatavošanas laikā jau sildiet pannu un turklāt kūkai nepieciešami produkti, kas atrodami katrā mājā.

Sastāvdaļas:

  • 200g skābais krējums ar vismaz 20% tauku saturu
  • 200g cukura
  • 500g augstākās klases kviešu milti
  • 1 tējkarote sodas

Pagatavošana:

Vispirms dziļā traukā ar mikseri sakuļ skābo krējumu un sodu, līdz iegūstiet vieglu masu. Tad pamazām pievieno cukuru un miltus.

Milti ir jāsijā, jo tādā veidā tiks panākts efekts, ka mīkla būs gaisīga, viendabīga un bez kunkuļiem. Mīklai jābūt tādai, lai tā nelīp pie rokām. Mirklis pirms gatavošanas uz bļodas uzlieciet foliju un sgatavojiet vietu mīklas rullēšanai.

Visu bļodas saturu sadaliet 10 daļās un rullējiet 5mm biezas ripas. Tad mīklu cep labi uzkarsētā pannā no abām pusēm.

Protams, ka jebkura ēdiena pagatavošanā ir savi knifiņi un šī recepte nav izņēmums. Pirmkārt, pannai ir jābūr karstai. Otrkārt, pannu nav nepieciešams apliet ar eļļu. Treškārt, svarīgi plāceņus nepārcept, lai tie nebūtu sausi. Ceturtkārt, šai kūkai ir piemērots pilnīgi jebkāds krēms. Turklāt, lai kūka ātrāk būtu mitra, plāceņus var samitrināt ar sīrupu.

Šī kūka būs vispiemērotākā ar diezgan mitriem krēmiem, piemēram, vārīta krēma krēms vai jogurta krēms.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More