Kā sakult krēmu no jebkura biezuma un tauku satura krējuma

edzive

Kā pagatavot krēmu no krējuma bez biezinātājiem. Drīz svētki un gatavosim dažādas kūkas, bet krēms var nesanākt tāds, kādu vēlamies. Ir daži paņēmieni kā krējumu sabiezināt.

 Pirmais nosacījums – nostādināt krējumu

Ņem marli un saloka 4-5 kārtās, liek sietā. Lej krējumu.

Sasien mezglu caur kādu nūju vai ja ir neliels mīklas rullīts. Izņem no sieta un visu nakti karina virs kāda trauka. Trauks jātur visu nakti ledusskapī, lai krējums nesaskābst. Notecēs liekais šķidrums. No rīta ieraudzīsi skaistu, biezu krējumu. Pēc skata atgādina svaigo sieru.

Lasi arī: Kā pareizi vārīt pupiņas: sanāk mīkstas, bet nav pārvārījušās

Svarīgi! Ja krēmam vajag noteiktu daudzumu krējuma, tad jāņem trīs reizes vairāk,jo daļa notecēs. Jo mazāks tauku saturs, jo vairāk vajag izejvielas un marli likt biezākā kārtā. 

Otrais nosacījums – nelietot cukuru

 Izmanto tikai pūdercukuru. Nezin kāpēc, bet cukurs šķidrina krējumu. Uz 700 gramiem jau nostādināta krējuma ņem 100-150 gramus pūdercukura. Pūdercukuru var sagatavot mājās pats ar kafijas dzirnaviņu palīdzību. Ja vēlas, var pievienot vaniļas cukuru aromātam. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More