Apkopojums gardākajiem krēmiem!
1. Klasiskais vārītais krēms
Sastāvdaļas
- Piens – 500ml
- Cukurs – 200g
- Vanilīns – 1 tējk.
- Milti – 50g
- Olu dzeltenumi – 4gb
Pagatavošana
Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, vanilīnu un miltiem. Maisa līdz veidojas viendabīga masa. Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Karsto pienu lej olu masā nepārtraukti maisot. Iegūto masu liek uz uguns un vāra kamēr sabiezē. Gatavs!
Lasi arī: Torte ”Karamelīte”
2. Sviesta krēms
Sastāvdaļas
- Sviests – 1 paciņa
- Olas – 4gb
- Cukurs – 1 glāze
- Pūdercukurs – 100g
- Vanilīns – pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Sākumā paņem katlu ar visbiezāko apakšu. Tam jābūt sausam. Iesit olas, pieliek cukuru un samaisa. liek uz uguns un sāk sildīt. Nepārtraukti jāmaisa līdz iegūst biezu masu. Ņem nost no uguns un turpina maisīt līdz masa atdziest. Sakuļ sviestu ar pūdercukuru. Olu masu pievieno sviesta masai un samaisa. Krēms ir gatavs, glabā ledusskapī un smērē tikai uz atdzisuša biskvīta.
3. Krēms ar iebiezinātu pienu un olām
Sastāvdaļas
- Sviests – 200g
- Iebiezināts piens – 100g
- Olu dzeltenumi – 2gb
- Vanilīns vai liķieris
Pagatavošana
Sviestu sasilda istabas temperatūrā. Mīkstu sviestu sakuļ ar iebiezinātu pienu. Nepārtraucot maisīt, pievieno pa vienam olu dzeltenumus. Aromātam pievieno vanilīnu vai 30-50g liķieri.
4. Krēms no iebiezināta piena un sviesta
Sastāvdaļas
- Iebiezināts piens – 1 bundža
- Sviests – 1 paciņa
Pagatavošana
Sakuļ sviestu ar iebiezināto pienu. Sviestam jābūt istabas temperatūrā. Krēmu atdzesē un gatavs!
5. Krēms no mannas
Sastāvdaļas
- Piens – 1/2 glāzes
- Manna – 1 ēd. kar.
- Cukurs – 1 tējk.
- Sviests – 1/2 tējk.
- Olas dzeltenums – 1gb
- Vaniļas cukurs – 1 tējk.
Pagatavošana
Pienu kopā ar vaniļas cukuru uzvāra. Mannu samaisa ar nelielu daudzumu ūdens un iegūto masu ielej karstā pienā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai uz mazas uguns. Olu dzeltenumu kārtīgi saputo ar cukuru un sviestu. Puto līdz izveidojas gaisīga viendabīga masa. Pievieno ļoti lēnām mannas masu un nepārtraukti maisa ar slotiņu, lai veidojas gaisīgs un viegls krēms.
Lasi arī: Ēģiptes torte: recepti gribēs uzzināt visi!
6. Krēmsiers ”Mascarpone”
Sastāvdaļas
- Biezpiens treknākais – 200g
- Saldais krējums 35% – 200ml
Pagatavošana
Biezpieno izberž caur sietu. Vēlams divreiz. Ielej aukstu saldo krējumu. Sakuļ masu līdz krēmveida konsistencei. Kuļ uz maziem apgriezieniem.
7. Vārītais krēms
Sastāvdaļas
- Olas – 2gb
- Cukurs – 1 glāze
- Vanilīns – 1 tējk.
- Piens – 1.5 glāzes
- Sviests izkausēts – 2 tējk.
- Milti – 2 tējk.
Pagatavošana
Katliņā samaisa olas un miltus, tā lai izzūd visi kunkuļi. Otrā katliņā uzvāriet pienu ar cukuru, neaizmirstiet maisīt. Pienu ar cukuru lēnām, plānā strūklā, lej klāt miltu masai, intensīvi maisot ar lāpstiņu. Iegūto krēmu liek uz nelielas uguns, nepārtraukti maisa, karsē. Nedrīkst krēmu uzvārīt! ! ! Noņem krēmu no uguns, pievieno vanilīnu un sviestu. Kārtīgi samaisa un tad ātri atdesē ieliekot ledū vai aukstā ūdenī. Šo krēmu var izmantot eklēriem, tortēm.
8. Sviesta krēms ”Piecas minūtes”
Sastāvdaļas
- Sviests – 250g
- Pūdercukurs – 200g
- Piens – 100ml
- Vanilīns
Pagatavošana
Pienu uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Savieno visas sastāvdaļas – sviestu istabas temperatūrā, pūdercukuru, pienu, vanilīnu. Kult ar mikseri tikmēr, kamēr masa kļūst viendabīga, perlamutra krāsā. Apmēram 3-5 minūtes. Kādreiz tikai pēc piecām minūtēm krēms sāk kulties, tāpēc kult, kamēr sakuļas. Vislabāk kult ar mikseri nelielā ātrumā. Kā rāda pieredze ne kombainā, ne ar blenderi sakult nevar. Tāpēc, ja nav miksera, tad kult ar roku ar slotiņu. Krēms sanāk gaisīgs, maigs, ar vieglu vanilīna aromātu.