Dārgie draugi! Šodien parādīšu, kā 15 minūtēs pagatavot gardu biezpiena sacepumu. Tas tiek pagatavots ļoti vienkārši un no produktiem, kas, iespējams, jau ir jūsu ledusskapī.
Biezpiena sacepums ar vieglu citrusaugļu aromātu izdodas īpašu gards, taču pievienojot tam medu un skābo krējumu, šis gardums pārvērtīsies par neticamu garšu piedzīvojumu!

PAGATAVOŠANA:
Bļodā lej kefīru, pievieno cukuru, olas, vaniļas ekstraktu, biezpienu un puslaimam un nelielam apelsīnam norīvē miziņas. Visas sastāvdaļas samaisa un tad pievieno miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.
Uzkarsētā pannā liek nelielu gabaliņu sviesta un augu eļļu. Tiklīdz sviests ir izkusis, visu biezpiena sacepuma mīklu liek pannā un vienmērīgi izlīdzina ar silikona lāpstiņas palīdzību. Uzregulē nelielu uguni un pannai virsū liek vāku. No vienas puses sacepumu cep piecas minūtes, pēc tam apgriež otrādi un pa pannas malām uzlej vēl nedaudz augu eļļas. Tad pannai atkal liek virsū vāku un uz nelielas uguns cep vēl sešas minūtes.
Ideāla piedeva šim pīrāgam ir skābais krējums, kas sajaukts kopā ar medu! Bļodiņā liekam pāris karotes skābā krējuma un pusotru ēdamkaroti medu. Visu rūpīgi samaisa un mērci pasiedz kopā ar sacepumu! Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:
- Biezpiens – 200g;
- Kefīrs – 200g;
- Olas – 2 gab.;
- Cukurs – 50g;
- Sāls – šķipsna;
- Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote;
- Cepmais pulveris 3/4 tējkarotes;
- Milti – 150 grami;
- Laima miziņa;
- Apelsīna miziņa;
- Medus – postra ēdamkarote;
- Skābais krējums – pāris ēdamkarotes;
- Sviests – 15g;
- Augu eļļa.
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem