Neviena slikta atsauksme komentāros! Tas tiešām ir kaut kas neticams! Es pat uzstāju – pamēģiniet! Vēl nevienam nav izdevies apstāties pie viena gabaliņa! Ļoti košs, maigs un neticami garšīgs!
Sastāvdaļas:
- Milti – 270 g
- Cukurs – 170 g
- Olas – 4 gab.
- Sviests – 200 g
- Citrons – 1 gab.
- Kurkuma – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Vaniļas cukurs – 10 g
Glazūrai:
- Citrona sula – 2–3 ēd.k.
- Pūdercukurs – 4–6 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sakuļ tos ar cukuru.

2. Pievienoju izkausētu sviestu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pēc tam pievienoju miltus, cepamo pulveri un kurkumu (es vienmēr izsijāju miltus!).

4. Maisu līdz viendabīgai konsistencei.
5. Olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā.
6. Mīklu lieku ar sviestu ieziestā formā un cepu cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.

Glazūras pagatavošana:
No citrona sulas un pūdercukura pagatavoju glazūru un uzklāju to uz gatava, vēl silta kēksa.


Tas ir ļoti, ļoti garšīgi! 🍋
- Noslēpumi un viltības: kā pagatavot šķelto zirņu biezputru bez iepriekšējas mērcēšanas!?
- Fantastiski vienkārši! Ģeniāla kūka BEZ CEPŠANAS 15 minūtēs. Vienkārši kūst mutē!
- Mazas bulciņas sviestmaizēm! Pasniedzu ar sieru, gaļu, dārzeņiem, salātiem, pastēti vai vienkārši ar sviestu
- “Skudru pūznis” 9 minūtēs: vienkārša un garšīga kūka bez cepšanas (kad steidzami vajag kaut ko pie tējas)
- Šampinjoni “Gribu vēl!” – tie ir kā saulespuķu sēklas!