Šķiet, kas var būt vienkāršāks par kartupeļu biezeni? Bet tomēr, lai pagatavotu biezeni, kas garšos ikvienam bez izņēmuma, ir jāzina un jāievēro daži noslēpumi. Es nestrīdēšos, katrai mājsaimniecei ir savi triki garda kartupeļu biezeņa pagatavošanai, un šodien es vēlos dalīties ar padomiem, kas palīdzēs sasniegt izcilus rezultātus.
Pirms sākat mizot kartupeļus tie ir rūpīgi jānomazgā.
Pēc mizošanas es to nekavējoties lieku uz plīts, jo, ja tos ilgi notur ūdenī, tad zūd labā garša.
Es vāru kartupeļus aukstā sālītā ūdenī (man šķiet, ka šādi garšo labāk, bet šeit mūsu viedokļi var atšķirties).
Lai kartupeļu biezienis iegūtu garšu un skaistu krāsu, es pievienoju karstu verdošu pienu, nedaudz sviesta un noteikti nedaudz saldā krējuma, tas ievērojami uzlabos biezeņa garšu.
Man labāk patīk kartupeļus mīcīt ar rokām un parasto kartupeļu stampu, kā saka ar dvēseli, nevis ar blenderi vai citu sadzīves tehniku.
Garšas uzlabošanai var pievienot arī apceptus sīpolus, speķi, bekonu, zaļumus, garšvielas, tas, protams, nav obligāti un ne visām gaumēm.
Kādus gardā kartupeļu biezeņa noslēpumus zināt jūs!? Dalieties komentāros!
- Kā es gatavoju garšīgas ribiņas ar kartupeļiem! Dalos ar recepti
- 3 gaisīgu un maigu MĪKLU receptes, kurām jābūt katras saimnieces kladītē
- Pērļu grūbas tagad gatavoju māla podiņos un sanāk daudz, daudz garšīgāk! Dalos ar recepti
- Salāti ar ceptu vistas fileju
- Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!