Šķiet, kas var būt vienkāršāks par kartupeļu biezeni? Bet tomēr, lai pagatavotu biezeni, kas garšos ikvienam bez izņēmuma, ir jāzina un jāievēro daži noslēpumi. Es nestrīdēšos, katrai mājsaimniecei ir savi triki garda kartupeļu biezeņa pagatavošanai, un šodien es vēlos dalīties ar padomiem, kas palīdzēs sasniegt izcilus rezultātus.
Pirms sākat mizot kartupeļus tie ir rūpīgi jānomazgā.
Pēc mizošanas es to nekavējoties lieku uz plīts, jo, ja tos ilgi notur ūdenī, tad zūd labā garša.
Es vāru kartupeļus aukstā sālītā ūdenī (man šķiet, ka šādi garšo labāk, bet šeit mūsu viedokļi var atšķirties).
Lai kartupeļu biezienis iegūtu garšu un skaistu krāsu, es pievienoju karstu verdošu pienu, nedaudz sviesta un noteikti nedaudz saldā krējuma, tas ievērojami uzlabos biezeņa garšu.
Man labāk patīk kartupeļus mīcīt ar rokām un parasto kartupeļu stampu, kā saka ar dvēseli, nevis ar blenderi vai citu sadzīves tehniku.
Garšas uzlabošanai var pievienot arī apceptus sīpolus, speķi, bekonu, zaļumus, garšvielas, tas, protams, nav obligāti un ne visām gaumēm.
Kādus gardā kartupeļu biezeņa noslēpumus zināt jūs!? Dalieties komentāros!
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei