Reizēm izcepu veselu paplāti kārtaino ābolu cepumus un ēdu tos veselu nedēļu. Bērni tik sen nav ēduši vienu un to pašu saldumu, un mans vīrs dod priekšroku šokolādei, nevis mīklas izstrādājumiem. Bet dažreiz es pagatavoju nelielu daudzumu cepumu, un mana ģimene tos burtiski iznīcina 3 minūtēs. Pat ja tas ir vienkāršākais ābolu cepums. Tieši šādu cepumu cepšanu es labprāt gatavoju nedēļas vidū. Man tam pietiek laika, pat ja atgriežos no darba ļoti vēlu. Pildījums izplata tādu aromātu visā dzīvoklī, ka aktivizēkas garšas kārpiņas.
Kā pagatavot vienkāršos ābolu cepumus
Recepte, ko pārbaudījusi vairāk nekā viena slinko mājsaimnieču paaudze. Lielai cepumu porcijai nepieciešams tikai 1 ābols un glāze miltu. Protams, ar sviestu būs jābūt dāsnam, ja vēlēsities, lai gardums būtu patiesi kraukšķīgs un garšīgs.
Sastāvdaļas
- Āboli – 1 gab;
- Cukurs – 4 ēdamkarotes;
- Olas – 1 gab;
- Vaniļas cukurs – 8g;
- Piens – 2 ēdamkarotes;
- Cepamais pulveris – 4g;
- Kanēlis – 0,5 tējkarote;
- Sāls – šķipsniņa;
- Sviests – 70g;
- Kviešu milti – 250g.
Pagatavošana
Vispirms sagatavo pildījumu. Ābolu nomizo un izņem serdi. Mīkstumu sagriež šķēlēs, liek tos cepešpannā. Ābolus pārkaisa ar 2 ēd.k. cukura un kanēļa un liek uz pannas karamelizēties 1 ēdamkarotē sviesta. Kad šis darbs izdarīts, tad jāķeras pie mīklas gatavošanas. Liek bļodā olu un ņem mikseri. Olai pievieno šķipsniņu sāls un vanilīna cukuru. Visu samikserē un pievieno atlikušo cukuru (2 ēdamkarotes).
Olu maisījumā iemaisa pienu un izkausētu sviestu (50 g). Tad pakāpeniski pievieno cepamo pulveri un miltus. Mīciet mīkstu, līdz tā kļūst viendabīga. Uz miltiem apkaisītas virsmas izrullē mīklu plānā kārtā un izgriež no tās apļus. Ielieciet pildījumu un salokiet aplīšus uz pusēm. Tad sagataves liek uz cepamās plāts, kas iepriekš apklāta ar pergamentu un cep 180 grādos 15 līdz 20 minūtes. Kad cepumiņi gatavi, tad tos apkaisa ar pūdercukuru.
Šī ir patiešām brīnišķīga uzkoda pie tējas vai kafijas un šī ir viena no populārākajām receptēm mūsmājās!
Ieskaties citās kārtainās mīlklas receptēs:
- Mīklas receptēm vienmēr jābūt pa rokai, tās man visas ir piestiprinātas pie ledusskapja, tāpēc kūkas un pīrādziņi man izdodas vienmēr
- Kā pareizi pagatavot plaucēto, kārtaino un brizē mīklu! Instrukcijas soli pa solim