Biezpiena sacepums: “maigs kā mākonis”, “nevis sacepums, bet svētki”, “labākais manā dzīvē” (no atsauksmēm)

edzive

Ja iepriekš neesat gatavojis biezpiena sacepumu, izmēģiniet šo recepti. Ideālas proporcijas. Viegli pagatavojams. Šeit nav nepieciešama kulinārijas pieredze. Viss, kas Jums nepieciešams, ir sastāvdaļas un labs garastāvoklis! Un rezultāts vienmēr ir pārsteidzošs! No citām receptēm es atteicos jau sen. Un ne tikai es… Jau daudzi mani draugi izmēģinājuši un saka, ka recepte ir fantastiska!

Pagatavošana

Vispirms rūpīgi nomazgāju rozīnes un nosusinu uz dvieļa. Ja rozīnes ir pārāk sausas, tās var apliet ar verdošu ūdeni un nedaudz notvaicēt, un tikai tad likt uz dvieļa. Bļodā ieberu mannu un pievienoju pienu. Atstāju, lai manna nedaudz uzbriest. Apmēram 15-20 minūtes. Es teikšu uzreiz: pat ja jums nepatīk manna, neizslēdziet to no šīs receptes, tas šeit ir ļoti nepieciešama! Tikai ar mannu recepte izdodas ideāla!

Citā traukā sajauc olas, sāli, cukuru un vanilīnu. Es izmantoju mikseri. Pievieno izkausētu sviestu (turpina kult ar mikseri). Tad pievieno biezpienu. Un atkal izmanto mikseri. Bet šeit labāk to ieslēgt ar mazu ātrumu, pretējā gadījumā biezpiens “pašķīdīs” pa virtuvi. Protams, jūs varat visu sajaukt, izmantojot parasto dakšiņu. Bet mikseris (man personīgi) ir ērtāks. Svarīga nianse: es nesasmalcinu biezpienu ar blenderi! Tas nav nepieciešams!

Beigās pievienoju pienu ar mannu un turpinu mikserēt. Atliek tikai pievienot rozīnes. Rozīnes vislabāk iecilāt ar karoti, jo tad tās vienmērīgi izdalās masā.

Nelielu pannu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar mannu. Tas neļaus sacepumam pielipt pie cepamās formas. Un tad to būs vieglāk dabūt ārā no veidnes. Ja ņemat apaļu formu, diametram jābūt ne vairāk kā 18-20 cm!

Maisījumu liek veidnē un cepeškrānsi uzsilda līdz 180 grādiem.

Lieku veidni ar mīklu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepu 40-50 minūtes. Protams, šeit jums ir jābūt pārliecinātai par savu cepškrāsni! Sacepums vispirms pacelsies, bet pēcāk sakritīsies. Tā tam ir jābūt.

Ļaujiet sacepumam pilnībā atdzist! Un tikai tad izņemu no veidnes.

Pamēģini! Tas ir brīnums, nevis sacepums! Jums noteikti patiks! Esmu 100% pārliecināta par šo recepti!

SASTĀVDAĻAS:

  • 600 g biezpiena
  • 3 olas
  • 3-4 ēd.k. cukura
  • ⅓ tējk. sāls
  • 200 ml piena
  • 4 ēd.k. mannas
  • 60 g sviesta
  • 60 g rozīņu
  • 1 g vanilīna

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More