Kabači kā sēnes! Katru gadu gatavoju vismaz trīs reizes. Viss ģeniālais ir vienkāršs

edzive

Šī recepte vienmēr mani iepriecina! Šis kabaču ieziemošanas veids garšo pēc sēnēm, turklāt tas izdodas tik garšīgs, ka es katru gadu gatavoju trīskāršu porciju un, kā likums, līdz ziemai apēdam visus krājumus.

Ja gatavosiet kabačus pēc šīs receptes, tie paliks blīvi, proti, nepārvērtīsies putrā un to garša un tekstūra atgādinās sēnes. Šāda uzkoda pie vakariņām omlīgos rudens vakaros mūsmājās jau ir gadiem!

Sāksim gatavot:

Pirmais solis it attīrīt kabaci un sēklām un sagriezt kubiņos. Tad tos liek lielā katlā un pievieno ķiploku.

Tad pievieno nelielu saišķīti sakapātu diļļu, 9% etiķi un saulespuķu eļļu.

Tad pievieno sāli, cukuru un melnos piparus.

Visu kārtīgi samaisu un atstāju marinēties uz 3-4 stundām.

Pēc tam, kad pagājušas iepriekš minētās stundas, kabačus pilda tīrās burkās līdz pat pašai augšai. Burkām viegli uzliek vākus.

Tad burkas jāsterilizē. Es ņemu lielu katlu un apakšā ieklāju nelielu dvieli. Katlā lieku burkas un piepildu ar karstu ūdeni.

Pagaidu, kad ūdens uzvārās un tad uz vidējas uguns karsēju apmēram 20 minūtes. Katlam virsū lieku vāku.

Tad karstās burkas uzmanīgi ņemu ārā no katla un cieši aizvākoju. Apgriežu burkas otrādi, apsedzu ar segu, līdz tās atdziest. No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāk četras 700 gramu burciņas.

Labu apetīti, dārgie lasītāji! Ja nolemjat gatavot kabačus pēc manas receptes, komentāros atstājiet savu viedokli un dalieties ar savām cukini konservēšanas receptēm. Es ļoti priecāšos par jūsu atsauksmēm!

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 1,5kg;
  • Sāls – 1 ēdamkarote;
  • Cukurs – ēdamkarote;
  • Augu eļļa – 75ml;
  • 9% etiķis – 50ml;
  • Saišķis diļļu;
  • Ķiploki – 50g;
  • Malti melnie pipari – 1 tējkarote.

Ja tev patika šī recepte, tad aplūko arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More