Itāliešu cepumi ‘’Taupīgais pavārs’’

edzive

Aromātiski un kraukšķīgi cepumi, kuru pagatavošanai būs nepieciešami visai pieejami un nedārgi produkti.

Sastāvdaļas:

  • cukurs – 100 g
  • sāls – šķipsniņa
  • augu eļļa (bez smaržas) –  60 ml
  • ūdens – 30 ml
  • ola – 1 gab.
  • ½ citrona miziņa
  • milti – 120 g
  • manna – 200 g
  • irdinātājs – 10 g
  • cepumu virsmai – 20 g cukura

Pagatavošana:

  1. Ieliekam bļodā olu, pievienojam cukuru, sāli, ūdeni un augu eļļu. Kārtīgi samaisām.
  2. Pieberam mannu, sarīvētu citrona miziņu, irdinātāju un miltus. Iejaucam mīklu. Tā sanāk ļoti lipīga.
  3. Pārklājam bļodu un ļaujam mīklai pastāvēt 20-30 minūtes.
  4. Sadalām mīklu piecās vienādās daļās. Katru daļu sarullējam 30 cm garās vālītēs.
  5. Vālītes sagriežam 6 daļās pa 5 cm katru.
  6. Tādā veidā mums sanāks 30 cepumi.
  7. Katru mīklas gabaliņu no viens puses iegremdējam cukurā un liekam ar cukuru uz augšu cepešpannā, kas noklāta ar pergamentu (ievērojamā attālumā vienu no otra).
  8. Gabaliņus nedaudz pielīdzinām un liekam pannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
  9. Cepam aptuveni 17 minūtes.
  10. Cepumiem no abām pusēm jākļūst brūnganiem.

P.S.

Ja vēlaties, lai cepumu virsma izskatītos ieplaisājusi, miltus pielieciet par 20 g mazāk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More